CaddeKAYNANAYA NE YAPMALI?

KAYNANAYA NE YAPMALI?

01.03.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Yeni veya eski tüm gelinler için kayınvalidesini misafir etmek önemlidir. Kuzu incik ve zeytinyağlı enginarla bu zor gecenin üstesinden gelebilirsiniz

KAYNANAYA NE YAPMALI

ÇITIRLI PİLAV
(6 kişilik)
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10-15 dakika
Malzemeler: 3 ölçü (450 gr) yasemin pirinç, 4+ 1/2 ölçü (675 ml) su,
4 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 ölçü tel şehriye, 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı: n Tereyağı orta boy pilav tenceresinde eritilir, su ve tuz ilave edilir. n Yıkanmış pirinç kaynayan suya atılır, kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10-15 dakika pişirilir. n Piştikten sonra tencere ile kapak arasına kağıt havlu konur, kapak kapatılarak 10 dakika demlenmeye bırakılır. n Şehriye erimiş tereyağı ile kavrulur, pilavın üzerine serpilerek servis edilir.
Chef’in önerisi: Pilava safran ilave ederek farklı bir çeşit hazırlanabilir.
Püf noktası: Safran kaynayan suya ilave edilir.


ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR SALATASI
(6 kişilik)
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15-20 dakika
Malzemeler:
6 adet ayıklanmış enginar, 1 kuru soğan, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 limon suyu, 1 çay kaşığı tuz, 2 ölçü (300 ml) su, 1 tutam toz şeker, 1/2 demet dereotu, 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
- Enginarlar, soyulmuş dörde kesilmiş kuru soğan, zeytinyağı, limon suyu, su, toz şeker ve tuz tencereye konur, kapağı kapalı olarak orta ateşte 15-20 dakika pişirilir.
- Enginarlar ve soğan tencereden çıkarılır, kalan sosa ince kıyılmış dereotu ve 1 kaşık zeytinyağı eklenir.
- Enginarlar dilenen şekilde dilimlenir, üzerlerine sos dökülerek servis edilir.

KREMALI PIRASA ÇORBASI(6 kişilik)
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika
Malzemeler:
6 pırasa, 2 büyük boy patates, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 litre su, 1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, 3 yemek kaşığı krema
Yapılışı:
- Pırasaların yeşil bölümlerinin uçları kesilip atılır. Kalan pırasalar 5 cm lik parçalara bölünerek uzunlamasına ortasından kesilir, yıkanır ve ince uzun doğranır. Bu kesine ‘jülyen kesim’ denir.
- Pırasalar tencerede tereyağı ile biraz sotelenir.
- Soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış patatesler eklenir.
- Su ve tuz ilave edilir, kapak kapalı olarak 40 dakika kısık ateşte pişirilir.
- Mikserden geçirilerek püre haline getirilir, krema ve karabiber ilave edilerek servis edilir.
Püf noktası: Çorba koyu olursa sıcak su ilave edilebilir.

KUZU İNCİK
(6 kişilik)
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 60 - 90 dakika
Malzemeler:
-6 adet kuzu incik, 1 ölçü (150 gr) domates salçası, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı taze çekilmiş kara biber, 2 diş ezilmiş sarımsak, 1/3 ölçü (50 ml) sızma zeytinyağı, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı kuru kekik, 2 orta boy soğan, 1 ölçü (150 ml) ılık su, 1 adet et bulyon, 1 demet taze kekik
Yapılışı:
- Salça, tuz, biber, sarımsak, zeytinyağı, yoğurt, kekik karıştırılır ve inciklere sürülür.
- İncikler, soyulmuş ve ikiye kesilmiş soğanlar ile fırına girebilir kaba dizilir, üzerlerine sıcak suda eritilen bulyon ilave edilir.
- Alüminyum folyo kapatılarak, 180 derece ısıtılmış fırında 60 -90 dakika pişirilir.
- Taze kekik ile servis edilir.

Yazarlar