28.08.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:
LAİLA: Türkiyeye yayılan şubeleriyle Laila kaliteli yemek ve sınırsız eğlence arayanların yaz aylarında en sık gittikleri yer oldu. Hele Televolenin 500üncü, Pazar Keyfinin de 250nci yıldönümü kutlamaları sırasında pek çok şöhretin gelmesi, buraya olan ilgiyi arttırdı. Gelelim Laila bünyesindeki restoran ve barlara: Mezzaluna ev yapımı makarna, nefis pizza ve carpacciolarıyla, Akdeniz mutfağı esintilerinden risottoya, ızgara ve salata çeşitlerinden tatlılara kadar geniş bir mönüye sahip. Artık klasik olan Park Şamdan usta aşçıların hazırladığı mönüsünde Türk, Fransız ve İtalyan mutfakları ağırlıklı olmak üzere dünya lezzetlerini içeriyor. Özel soslu et ve çıtır çıtır patateslerden oluşan Fransız mönüsüyle Cafe De Paris, favorilerim arasında olan ve dünya mutfağı mönüsü sunan Margaux, Alman yemeklerinin ön planda olduğu Inge, İspanyolca kadeh anlamında gelen Copa Bar, Lailanın ortasında yer alan kendi barı, gerçek İtalyan restoranı olan Mirror, Yazı Kebap, deniz ürünleri mönüsüyle hizmet veren ve balık tutkunlarının favorisi olan Bella Luga, Lailanın diğer renkli mekanları. Hafta içi girişin ücretsiz olduğu mekan, hafta sonu 35 milyon lira. Restoranlarda kişi başı yemek, 30-100 milyon lira. Telefon numarası (0212) 327 17 87.REİNA: İstanbul Boğazının kıyısındaki Reina bu yazın zirvedeki yerlerinden biri. Reina içinde hizmet veren restoranlar: Kendi restoranı Reina başı çekiyor tabii. Mönüsü uluslararası mutfakların seçkin lezzetlerinden oluşuyor. Telefon numarası (0212) 259 59 19. Nişantaşının seçkin mekanı Niş ödüllü mönüsüyle Kuruçeşme Reinada. Akdeniz tatlarını sunan Nişin değişmez lezzetlerinde, patron Kaya Demirerin eşi Gül Demirerin de imzası var. Telefon numarası (0212) 258 36 27. Çin yemeklerinin tutkunlarının değişmez adresi Dragonun telefon numarası (0212) 258 11 77. Reinada bu yıl en çok iş yapan mekanların başında gelen Ali Akkaşın Köşebaşısı kebapseverler için tartışılmaz isimlerin başında. Severek yediğim gavurdağı salatası, abugannuş, karışık turşu, çiğköfte, fındık lahmacun, Adana, Urfa, çöp şiş, külbastı ve künefe özel lezzetleri arasında. Telefon numarası (0212) 258 06 83. Japon yemeklerinin yeni adresi Benihananın telefon numarası (0212) 258 16 25. G By Karafı da unutmamalı. Adı Gül Demirerin Gsinden oluşan G By Karaf modern zaman lezzetlerini deniz yemekleri konusundaki ustalığıyla birleştirerek sunuyor. G By Karafın Akdeniz tatlarından oluşturduğu zengin mönüsünde Fransızların balık çorbası boullaibaisse ya da midye çorbası Moules marinieres, İspanyolların ünlü paellası gibi özel yemekler var. Ayrıca kerevit, angel mussel, iri kum midyesi gibi nadir deniz ürünlerini ve günlük balık çeşitlerini bir arada bulabilirsiniz. Telefon numarası (0212) 327 07 07. Artık bir zincir haline gelen, İstanbulun ünlü ailelerinden Keçelilerin açtığı S Cafede ise dünya mutfağının tam 130 çeşidi var. Telefon numarası (0212) 258 46 66. Reinanın deniz tarafında yer alan Mioda pek çok popüler mekanın mutfak konseptini oluşturan gastronomi uzmanı Tolga Atalay işin başında. Telefon numarası (0212) 258 68 69. Reinanın yeni gözdelerinden Woks Restoranda Ünal Karataşın karma dünya mutfağından hazırladığı seçkin örnekler bulunuyor. Telefon numarası (0212) 236 37 11. Türk, Rum, Musevi, Ermeni, Kürt, Rus, Çerkez mutfağından 80 değişik lezzet, şef İbrahim Çelik tarafından günümüz damak zevkine uyarlanmış Zarifide. Telefon: numarası (0212) 258 03 26. Hafta içi giriş ücretsiz. Hafta sonu ise 30 milyon lira. Bu fiyata bir içki dahil.ANJELİQUE: Yazın en keyifli mekanlarından Anjelique, özellikle genç sosyetenin özel günlerini kutladığı bir yer. Anjelique Bar ise muhteşem Boğaz manzarası eşliğinde eğlenceseverleri ve iş stresini atmak isteyenleri bekliyor. Dekorasyonu eğlence dünyasının harika çocuğu Geomim Mimarlıktan Mahmut Anlar tarafından yapılan mekanda sadelik ön planda. İçerdeki aynalar Boğaz manzarasını mekana taşıyor. Anjeliquein kendine has mönüsünün yanısıra İstanbul Doors Restaurant Groupun bir diğer üyesi olan Wannanın Uzakdoğu lezzetleri de ayrı bir mönüyle sunuluyor. Mekanın önündeki iskele denizden ulaşım sağlıyor. Kişi başı yemek 50-75 milyon lira. Telefon numarası (0212) 327 28 44 ve 45.NEW YORKER SUMMER: İstanbulun gözde mekanı New Yorker, İstanbul eğlence hayatının önde gelen restoranı Safran ve Salomanje ile beraber güzel bir konsept oluşturdu. Sevgili Aslı Altan, Ayşegül İlsever ve büyük patron Erol Kaynar çok güzel bir sinerji yarattılar. New Yorker, İtalyan mutfağını New York sentezi ile sunuyor. New Yorkta 20 seneye yakın Cavalieri, Palio, Cucina Stagioni ve Tavern on the Green gibi ünlü restoranların aşçısı olan Cemal Başturan ve İtalyan aşçı Roberto Carroci hazırlıyor yemekleri. Çeşitli salatalar ve organik gıdalarla hazırlanan yemeklerin de olduğu mönü, özel lezzetleriyle müşteriye hitap ediyor. Safran& Salomanjenin ise başarılı aşina tatları burada da kendini göteriyor. Kişi başı 50-70 milyon lira. Telefon numarası (0212) 265 69 12.GS buzADA: Sevgili Ender Sanal ve Lal Dedeoğlunun işletmeciliğinde, muhteşem bir dekorla Galatasaray Adasında hizmete giren buzADA çevre sakinlerinin ses kirliliği nedeniyle yaptıkları şikayetler sonucunda sıkıntılı geceler yaşadı. Bana da bu konuda pek çok okuyucumdan şikayet geldi. Bu yüzden gelecek sezonda müdavimlerini nasıl bir sürpriz bekler bilmem. 5.500 metrekarelik bir alana inşa edilen buzADA bünyesinde olimpik yüzme havuzu, güneşlenme terasları, 300 kişilik beach cafe bar, 450 metrekare üzerine kurulan Boğaz manzaralı ve bol aktiviteli bir spor merkezi, Buzistanbul ve Buzitalia restoranları var. Ayrıca merkezi Arnavutköyde olan deniz ürünleri sevenlerin favori yeri Fişmekan Balık da burada. Favorilerimden olan, geçmişin plaj konseptini günümüze taşıyan buzADAnın cafesi 10.00-22.00 arasında hizmet veriyor. Bu bölümde özel davetler verilebiliyor ve cumartesi günleri akşam üstü partileri düzenleniyor. Telefon numarası (0212) 263 40 57. Kimsenin hatırı kalmasın, kimse de arkamdan atıp tutmasın. Boğazın ünlü eğlence yerlerini, biraz da bir konuğuma tanıtmak amacıyla iki günde turlayarak bugünkü köşeme taşıdım. Bu sayfayı kesip saklayın bence. Her zaman lazım olur. Ayrıca sezon biterken belki sizler de son bir tur atmak istersiniz. Buyrun turumuza... SHU BAR & LOUNGE: Sevgili Aykut Kutluelin Maçkadaki Shusu bar lounge restaurant olarak Beşiktaşta Yalı Caddesinde hizmet veriyor. İstanbulun en güzel manzarasına sahip mekanda günün yorgunluğunu atmak kolay. Gecenin farklı zaman dilimlerinde eğlencenin keyfini çıkaracağınız Shu Bar & Lounge şık, elit ama bir o kadar da sıcak dekorasyonu ve oturma gruplarıyla konfor sunuyor. Dinamik, ışıklı ve hareketli konseptin bir diğer önemli noktası, bilardo masası, tavla, play station gibi aktiviteler. 18-45 yaş arasında olup eğlenmeyi, müziği ve hareketi seven, trendleri takip eden bir kitleye hitap eden Shu Bar&Lounge barbekü yemekleriyle de lezzetseverler için ideal. Telefon numarası (0212) 259 41 96.METS@SOCİA: Yeniköy İskelesinin yanında olan, çok sevdiğim Mets@Socia hafta içi 17.00-04.00, hafta sonları 11.00-04.00 saatleri arasında açık. Serhan Gürkanın toprak sahibi olduğu ve dekorasyonunu yaptığı mekanın işletmesi Güray Yüksel ve İhsan Poyraza ait. İşletme müdürü Mehmet Ali Erdoğan. Mönüsü dünya mutfağı. Benim önerilerim yengeç etli enginar dip, kirazlı gaspaccio yatağında karides, tahin soslu köfteler, kalamarlı sezar salata, levrek marine. Telefon numarası (0212) 299 00 80.A PLUS, HE-DE: Kuruçeşmede geçen yıl Cafein olarak hizmet veren mekan bu sezonda konsept yeniledi; Ritz Carlton Otelin S-mall katının popüler mekanı A Plus ve Etilerin meşhur He-De Ocakbaşı Kebapının birleşmesiyle ortaya çıktı. Boğaz manzarasının mükemmel olduğu yerde giriş ücretsiz. A Plusın mönüsünde dünya mutfağı yer alırken He-Dede koordinatör Nevda Yılmazın yaptığı İtayan tarzı kebap var. Telefon numarası (0212) 259 36 71.MIA MENSA: On yıldır hizmet veren ve çok popüler olan İtalyan restoranı Mia Mensa, Kuruçeşmedeki mekanında Güney İtalya mutfağından seçmeler, İtalyan Volcano şarap çeşitleri, grappa Sambuca ve Cello sunuyor. Mia Mensanın kafe bölümünde günün her saati snack, salata ve pizza var. Patronlar Tufan Görgün ve Hasan Balkanoğlu mekanın işletmecileri aynı zamanda. Çok da başarılılar. Tufan Görgün çok iyi bir aşçı, mutfağı idare ediyor. Restoran Müdürü Ali Çelik, salon şefi Özgen Işık serviste kusursuz. Mia Mensa her gün 12.00 -01.00 arası açık. Kişi başı, şarap dahil 50- 75 milyon lira. Telefon numarası (0212) 263 42 14. MORI REDROOM: Boğaz manzaralı yazlık Mori Redroomun iç dekorasyonu yalın ve sade. Eski DaDanın yerine bu sezon hizmet veren Mori Redroomda Boğazın keyfini çıkarabilirsiniz. Suşi çeşitlerinin yanı sıra zengin deniz ürünleri salatası, somon ızgara, deniz mahsullü makarna, taze pavurya salatası, ıstakozlu makarna, şarap soslu levrek, tavuk teppan gibi nefis tatlar var. Her gün saat 18.00-04.00 arasında açık olan Mori Redroomda yemek DJ eşliğinde yeniliyor. 24.00ten sonra da her perşembe yurt dışından gelen R-B grupları canlı müzik yapıyor. Telefon numarası (0212) 327 30 30. Efendim, size bir de İzmir haberi vereyim. Eski fuarların tadı yok artık ama yine de fuar süresince Kaskatlı Havuzda düzenlenecek ücretsiz halk konserleriyle İzmir geceleri renklenecek. Tüm konserlerin başlama saati 21.15. Kaskatlıda sahne alacak ünlüler ve tarihleri şöyle; Bu akşam Funda Arar, yarın akşam MFÖ, 30 Ağustos Pazartesi Gipsy Kings, 31 Ağustos Salı Haluk Levent, 1 Eylül Çarşamba Sertab Erener, 2 Eylül Perşembe Şebnem Ferah, 3 Eylül Cuma Athena ve Ruslana, 4 Eylül Cumartesi Emre Altuğ ve 5 Eylül Pazar Teoman. Efendim, yarın Pazar POSTASInı almayı unutmayın. Sevinçleriniz okyanuslar, üzüntüleriniz ise kum tanesi kadar olsun. Hoş kalın. sdudek@simge.com.tr