04.03.2013 - 21:21 | Son Güncellenme:
Meri Çevik Simyonidis’in geçen yıl çıkan ve büyük beğeni alan ‘İstanbulum Tadım-Tuzum, Hayatım’ kitabı, bu tarihi kurumların ve geçmişten günümüze İstanbul yemek kültüründe derin izler bırakan daha birçok lokanta, meyhane, pastane ve fırının Rum insanının İstanbul’un yemek ve eğlence hayatı üzerinde ne kadar büyük bir etkisi olduğunu gözler önüne seriyor.
4 gün sürecek İstanbul-Rum yemekleri programında bu efsane isimlerle katılımcılar bir araya geliyor; ustaların nam salmış yemeklerini pişirirken bir taraftan da anılarını dinleyip sohbet ediyorlar.
PROGRAM
6 Mart 2013,
Çarşamba 19.00-22.00
30 Mart 2013,
Cumartesi 11.00-14.00
Bahar Pastanesi’nin sahibi ve ustası Ziya Gündoğdu
Adisabeba
Demilün
Paskalya çöreği
13 Mart 2013,
Çarşamba 19.00-22.00
16 Mart 2013,
Cumartesi 11.00-14.00
Maria’nın Bahçesi’nin sahibi ve aşçısı Maria Ekmekçioğlu
Midye salma
Paskalya çorbası
Musakka
20 Mart 2013,
Çarşamba 19.00-22.00
23 Mart 2013,
Cumartesi 11.00-14.00
Tarihi Büyükada Fırını’nın sahibi ve ustası Engin Karayaprak
Kol böreği
Lokumlu kurabiye
Tarçınlı kurabiye
Patlıcanlı börek
27 Mart 2013,
Çarşamba 19.00-22.00
9 Mart 2013,
Cumartesi 11.00-14.00
Prinkipo Restoran’ın sahibi ve aşçısı Fıstık Ahmet (Tanrıverdi)
Limonlu sardalye
Peynirli kabak
Izgara kalamar
Tarator
Balık köftesi