Caddeİlklerle dolu Miss Turkey’e doktor kraliçe

İlklerle dolu Miss Turkey’e doktor kraliçe

13.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Bu yıl birçok ilke imza atan Miss Turkey 2024’ün kraliçesi İdil Bilgen oldu. Tıp fakültesi mezunu 24 yaşındaki güzel, tacını son Türkiye Güzeli Nursena Say’dan devraldı

İlklerle dolu Miss Turkey’e doktor kraliçe

SEÇKİN ŞENVARDAR - Ülkemizi uluslararası arenada temsil edecek olan genç kızların belirlendiği Miss Turkey 2024, muhteşem bir finalle sonuçlandı. Lazzoni Hotel’de gerçekleştirilen gecede Can Sandıkçıoğlu, Sabit Akkaya, Cihan Nacar, Alex Arslan, Selen Soyder, Neşe Erberk, Berfu Yenenler, Amine Özil, Gizem Karaca ve Gürhan Sayar’dan oluşan jüri, podyumda boy gösteren 20 güzel arasında hayli zorlandı. Nicole Bubble Tea&Bakery sponsorluğunda düzenlenen yarışmada, iki numaralı İdil Bilgen Türkiye’nin en güzel kızı seçildi. Miss World’te ülkemizi temsil edecek olan Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilgen’e tacını, son Türkiye Güzeli Nursena Say taktı. İkinci seçilen sekiz numaralı Cemre Üker ise tacını Selin Erberk Gurdikyan’dan devraldı.

Haberin Devamı

‘Miss Turkey’ bu yıl birçok ilke de imza attı. Yarışmada üst yaş sınırı 27’den 30’a çıkarken, mayolu geçiş kaldırıldı. Miss Turkey Başkanı Can Sandıkçıoğlu, “Fiziklerinden ziyade donanımlarını ortaya çıkarabileceğimiz mülakat sürecine daha fazla vakit ayırdık” dedi. Miss Universe’nin yeni bir formata geçtiğini belirten Sandıkçıoğlu, “Bu nedenle Miss Universe’da ülkemizi temsil edecek genç kız belirlenmedi” diye konuştu. 2011 ikincisi Gizem Karaca, “Bu yarışma bana güzel kapılar açtı, bu yolun başlangıcı oldu. Pişmanlıklarım var ama hatalarım beni bugüne taşıdı” dedi. 2015’in dördüncüsü Berfu Yenenler ise, “Kızlarımız gitgide daha donanımlı oluyor. Podyumunda yürüdüğüm yarışmada jüri olmak mutlu etti beni” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İlklerle dolu Miss Turkey’e doktor kraliçe