12.05.2014 - 01:20 | Son Güncellenme:
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi de dir. Mutfağımızın büyük kısmını oluşturan et yemeklerimiz bol çeşitle de diğer mutfakları geride bırakır. Diğer ülkelerinde en çok sevdiği yemeklerimiz et yemeklerimizdir.
Bu nedenle her birimiz özellikle de ev hanımlarının et yemeklerine hakim olması gerekir. Büyük sofralar, kalabalık misafirler için bu çok önemlidir. Ayrıca et yemekleri sofraların en önemli parçasını oluşturur. Çünkü genellikle ana yemeklerde tercih edilir ve çok özen gösterilir. Bu nedenle ana yemeğinizde et yemeği konusunda ince eleyip sık dokumanız gerekir. Bu nedenle sizinle birkaç et yemeği tarifi paylaşarak sofranızın şenlenmesini sağlayabilirsiniz.
İnegöl Köfte Tarifi
Malzemeler• Yarım kilo az yağlı kiyma
• 1 kuru soğan
• 1 çay kaşığı karbonat
• 1 tutam tuz
Yapılışı
Kıymayı derin bir kaba alıyoruz soğanı rendenin ince kısmında rendeliyoruz ve kıymaya ilave ediyoruz tuz ve karbonatı da ilave ettikten sonra iyice yoğurup buzdolabında yarım saat bekletiyoruz. Daha sonra tavayı ocağa alıp kızdırıyoruz ve köftelerimizi kızartıyoruz. Eğer kıymamız yağsız ise kızartırken sıvı yağ ile kızartıyoruz.
Bu zahmetli ve yapımı zor köfteyi sizlerde evlerinizde yapın diye paylaşmak istedik. Balkanlardan gelen bu lezzeti bir yiyen bir daha tadına bakmak isteyecektir. Özellikle köfte seven çocuklar bu köftenin tadını asla unutamayacaklar. Yanına mutlaka bir piyaz ya da patates kızartması ile ikram etmelisiniz.
Sulu Köfte Tarifi
Malzemeler
Köfte için:
• 200 gr kıyma
• 1 kuru soğan,
• 2 diş sarımsak
• 1 yemek kaşığı galete unu
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1 tatlı kaşığı tuz
Yemek için:
• 3 büyük patates
• 1 kuru soğan
• 1 yemek kaşığı salça
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 yemek kaşığı tuz
• baharat
• Su
Yapılışı
Köfte için soğan ve sarımsağı rendeledim ve diğer malzemeleri de ekleyip iyice yoğurup fındık kadar yuvarladım ve üzerlerine yarım yemek kaşığı un serptim ve buzdolabında yarım saat beklettim. Öte yandan tencerede sıvı yağla soğanı ve salçayı kavurdum, patatesleri küp doğrayıp tencereye ilave ettim, suyunu tuzunu baharatını koyup 5 dakika pişirdim ve köfteleri de ilave ederek tekrar pişirdim..
Çorba olarak sık sık yapılan bu lezzet, oldukça doyurucudur. İçerisindeki küçük köfteler sayesinde hoş bir görünüme sahiptir. Sulu köfte özellikle akşam yemeğine davet edilen misafirler için yapılır. Ayrıca soğuk kış günlerinin de vazgeçilmez çorbasıdır ve özellikle de ramazan günlerinde iftar için yapılır. Severek yenilecek bir çorba için bu tarifi denemekte tereddüt etmeyin.
Kadınbudu Köfte Tarifi
Malzemeler
Yarım kg kıyma
1 tane büyük soğan
3 diş sarımsak
yarım su bardağı pirinç
1 yumurta
baharat yağ tuz
ÜZERİ İÇİN:
un ve yumurta
YAPILIŞI:
Pirincimizi haşlıyoruz kıymamızı rendelenmiş soğanla hafif kavuruyoruz. Soğutuyoruz. Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz. Dolapta 20 dk dinlendiriyoruz. Parçalar koparıp şekil veriyoruz, önce una bulayıp sonra yumurtaya bulayıp kızartıyoruz.
Önemli bir yemek daveti veriyorsanız, biraz daha meşakkatli tarifler yaparak misafirlerinizi ağırlamalısınız. Kolay ve geçiştirerek yapacağınız yemekler sizin bu yemeğe önem vermediğinizi gösterir. Bu nedenle bu kadınbudu köfte tarifi tam size göre. Misafirlerinizi iyi ağırlamak ve masadan doymuş kalkmaları için bu tarz yemekler yapmanız çok önemlidir.
Ana yemek konusunda sıkıntı yaşamak istemiyorsanız afiyetle.com adresimizdeki tariflere göz atmanızı öneririz. Zor yemek tariflerinden ne kadar tüm tariflere bu adresten ulaşabilirsiniz. Mutfak konusunda kendisini geliştirmek isteyen ve yemek yapmayı sevenler için bir çok tarif sizi bekliyor. Sitenin size sağlayacağı bir çok tariften sonra gerisi sizin ustalığınıza kalmış.