CaddeHer SMS için 1 euro yardım

Her SMS için 1 euro yardım

08.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Belçika’daki radyo kanalları, Kahramanmaraş depreminin birinci ayında Türkiye ve Suriye’deki deprem mağdurlarına yardım amacıyla ulusal çapta ortak yayın gerçekleştirdi.

Her SMS için 1 euro yardım

Ortak yayında SMS ile istenen her şarkıyla 1 euro yardım yapıldı. “İnsan, insana yardım eder” sloganıyla düzenlenen etkinlik, Belçika’nın Hollandaca konuşulan Flaman kesimiyle Fransızca konuşulan Valon bölgesinde aynı anda gerçekleşen ilk ulusal yardım etkinliği olması nedeniyle de büyük önem taşıyor.

Haberin Devamı

Belçikalı medya şirketleri VRT, DPG Media, Play Media ve Mediahuis tarafından desteklenen ve ulusal yardım hattı “12-12” öncülüğünde gerçekleştirilen kampanyada, dinleyiciler radyo istasyonlarından kısa mesaj (SMS) yoluyla şarkı isteyerek, depremzedeler için bağışta bulundu. Her kısa mesajta depremzedeler için 1 euro yardım aktarıldı. Toplanan yardımın 6 milyon euro civarında olduğu bildirildi. Öte yandan 15 Şubat’ta aynı anda 60 Avrupa radyo istasyonunda çalınan şarkının yer aldığı single’ın satışından elde edilen gelir de  12 -12 yardım hattı aracılığıyla depremzedelere aktarılacak.

Yazarlar