CaddeHakkı Kıvanç hayatını kaybetti! Hakkı Kıvanç kimdir?

Hakkı Kıvanç hayatını kaybetti! Hakkı Kıvanç kimdir?

31.01.2015 - 11:42 | Son Güncellenme:

Türk sinemasının sevilen sanatçılarından Hakkı Kıvanç, 83 yaşında yaşamını yitirdi. Bir süredir mide kanseri nedeniyle evinde tedavi gören Kıvanç, sabah saatlerinde son nefesini vererek hayata veda etti. Peki Hakkı Kıvanç kimdir? Hayatı hakkında merak ettiğiniz tüm konular burda...

Hakkı Kıvanç hayatını kaybetti Hakkı Kıvanç kimdir

Usta oyuncu Hakkı Kıvanç, uzun süredir mücadele ettiği kansere yenik düştü. Kıvanç'ın ölüm haberi, başta ailesi olmak üzere sinemaseverleri derin üzüntüye boğdu. Yeşilçam'ın emektar oyuncularından Hakkı Kıvanç'ın yaşamını kaybettiğini Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay Twitter adresinden paylaştı.

Akay, ‘Bir süredir mide kanseri ile mücadele veren ve neredeyse her filmde izlediğimiz Yeşilçam’ın emektar oyuncularından Hakkı Kıvanç’ı kaybettik. Cenazesi, yarın öğle namazına müteakip Beyoğlu Ağa Camii’nden kaldırılacak. Sevenlerine ve ailesine başsağlığı dilerim.’ dedi.

Hakkı Kıvanç hayatını kaybetti Hakkı Kıvanç kimdir


HAKKI KIVANÇ KİMDİR?

1931 Adana doğumlu olan Hakkı Kıvanç, Türk sinema ve dizi oyuncusudur ve gerçek adı Hakkı Güvenç’dir. Oyunculuk hayatına 1955 yılında Kızımla Beraber Ağladık filminde figüran olarak başladı. Yeşilçam filmlerinin değişmez yardımcı oyunculardan biri olan Hakkı Kıvanç, mafya adamı, polis, kahveci gibi karakterleri canlandırdı. Filmlerin yanında 1980'li yıllardan başlayarak bazı televizyon dizilerinde de rol aldı.

84 yaşında yaşama gözlerini yuman Hakkı Kıvanç 1950'li yıllarda küçük rollerle başladığı oyunculuk kariyerine figüranlıktan karakter oyunculuğuna kadar yüzlerce film sığdırmıştı. Kıvanç, en son Arka Sokaklar, Kalp Gözü gibi dizilerde televizyon ekranında rol almıştı.

Evli olan Hakkı Kıvanç, biri erkek, biri kız iki çocuk babasıdır.