CaddeGüçlü kadrosuyla ‘Güzel Aşklar Diyarı’ geliyor!

Güçlü kadrosuyla ‘Güzel Aşklar Diyarı’ geliyor!

08.08.2024 - 07:37 | Son Güncellenme:

Sezonun iddialı dizisi ‘Güzel Aşklar Diyarı’nın okuma provası gerçekleşti. Kanal D ekranlarında yayınlanacak projenin çekimleri Kapadokya’nın yanı sıra Karadeniz Bölgesi ve Diyarbakır’da yapılacak.

Güçlü kadrosuyla ‘Güzel Aşklar Diyarı’ geliyor

Yeni sezonun en iddialı dizisi 'Güzel Aşklar Diyarı', Kanal D’de izleyici karşısına çıkacak. Mahsun Kırmızıgül imzası taşıyan projenin startı okuma provasıyla verildi.

Haberin Devamı

Boyut Film’de yapılan provaya Mahsun Kırmızıgül, Halil Ergün ve Meltem Cumbul’un yanı sıra tüm oyuncu kadrosu katıldı.

Güçlü kadrosuyla ‘Güzel Aşklar Diyarı’ geliyor

Usta sanatçı Halil Ergün, Kapadokya’nın en etkilendiği yer olduğunu vurgulayarak “Kapadokya’yı görmeyen ‘Ben Anadolu’yum.’ demesin” ifadelerini kullandı.

'Güzel Aşklar Diyarı' dizisinin çekimleri yakında Kapadokya’da başlayacak. Sete çıkmadan önce dizinin oyuncuları Boyut Yapım’daki okuma provasında bir araya geldi.

Güçlü kadrosuyla ‘Güzel Aşklar Diyarı’ geliyor

Neşeli bir ortamda keyifle gerçekleşen provalarda Mahsun Kırmızıgül ile dizinin başrol oyuncuları Halil Ergün, Meltem Cumbul olmak üzere tüm oyuncu kadrosu eksiksiz yer aldı. Kapadokya’nın hayatında önemli bir yer tuttuğunu ve bu nedenle çekimler başlamadan büyük heyecan duyduğunu anlatan oyuncu Meltem Cumbul, “Uzun zamandır beklemedeyim; eylüle ertelendiği için o yüzden bir doğum gerçekleşmiş gibi hissediyorum bu dokuzuncu aydı. Güzel hoş bir ikinci okuma gerçekleşti. Karakterleri daha net görebildim, seslerini duyabildim, hissedebildim. Sahnelerde neler olabileceğini daha kafamda kurabildim. O da beni mutlu etti. Beni çok heyecanlandırdı bu hikaye. Sebebi ise bir türlü yerinde durmuyor ve aile kavramının önemini ve aşkın önemini çok güzel anlatıyor. Ayrıca Kapadokya’da gerçekleşecek olması daha da özel. Çünkü ben Kapadokya’da üç yıl geçirmiştim çocukken, babam bir bankada müdürdü, çok sevdiğim bir yerdir. Mekan da beni çok etkiler. O mekanı düşünerek okumak benim için daha etkileyici oldu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Güçlü kadrosuyla ‘Güzel Aşklar Diyarı’ geliyor

10 YIL SONRA DÖNÜYOR

10 yıl aradan sonra ekranlara döndüğünü söyleyen Cumbul şöyle devam etti: “10 yıl oldu, tekrar ekranlara dönüyorum. 10 yıl eğitim vererek ve şarkı söyleyerek geçti. 10 yıl sonra tekrardan ana akım bir işin içinde, ana karakterlerden bir olmak güzel olacağını umut ediyorum. Ben Amerika’dan çok güvenerek geldim. Hem Medyapım’a hem Boyut Film’e hem Mahsun Kırmızıgül‘e hem de Halil Ergün’ün bu işin içinde olması beni ikna etti”

"HALA JÖN OLMAK İSTİYORUM"

Okuma provalarında kadrodaki genç isimlerle bulunmaktan heyecan duyduğunu ifade eden usta oyuncu Halil Ergün, “Yanımızda gençler var, tazeler. Ben hâlâ jön olmak istiyorum” diye espri yaparak Kapadokya’nın etkileyici bir yer olduğu vurgulayıp “Ben çok yorgun bir dönem geçirdim on sene sürekli dizi yaptım, filmler falan. Mahsun hayatımızda özeldir geldiği günden beri beni ikna etti, sonra Meltem’im geldi. Meltem ilk filmini de benle çekti İngiltere’den geldiğinde. Benim en etkilendiğim yerdir Kapadokya. Hep derim ‘Kapadokya’yı görmeyen Anadoluluyum demesin’ diye orada çekeceğiz. Daha önce de orada filmler çektim” dedi.

Haberin Devamı

"2.5 YIL ÖNCE HAZIRLANMAYA BAŞLADIK"

10 Ağustos’ta sete çıkacaklarını, Kapadokya’dan sonra çekimlerin Karadeniz ve Diyarbakır’da da olacağını anlatan Mahsun Kırmızıgül, başrol oyuncuları Halil Ergün ve Meltem Cumbul ile çalışmaktan mutluluk duyduğunu söyleyip şöyle konuştu: “Bu hikayeye 2.5 yıl önce hazırlanmaya başladık. Sonrasında ilk Halil abi ile görüştük, benim için çok değerli bir üstattır kendisi. Yıllardır her sinema filmimi izledikten sonra beni arar, konuşuruz. Meltem’i yıllardır tanıyorum. Bugüne kadar her ikisiyle de çalışmak nasip olmamıştı. Bu proje bizi yan yana getirdi. Meltem çok alçakgönüllü, aslında New York’ta evini kapattı, buraya taşındı. Halil Abi asla projeleri kabul etmiyordu, ikna olmuyordu bir türlü, yan yana gelince güzel bir eser ortaya çıkacak diye umut ediyorum. Güzel bir kadromuz var, sağlam bir teknik ekiple çalışacağız. Geçen mart ayında çıkacaktık sete hem mevsimsel hem bir türlü rahat edemedim ama şimdi hazırız. 10 Ağustos’ta sete başlayacağız, 12’sinde ise Kapadokya’da olacağız, sonrasında Karadeniz ve Diyarbakır’da çekimler olacak."

Haberin Devamı

Güçlü kadrosuyla ‘Güzel Aşklar Diyarı’ geliyor

"ONU BIRAKMAM BİR DAHA"

Ardından araya giren Halil Ergün, Türk Sineması için önemli işler yaptığını anlattığı Mahsun Kırmızıgül'e ardından espri yaparak “Yeşilçam’ın bilincine ya da derinliğini yaşadım ama geç girenlerdenim. Buraya Boyut Yapım’a geldiğimde çok heyecanlandım, duvarlarda çektiği filmler ve oyuncuların resimleri, sanki müze gibi bir yerleşim gördüm. Çünkü ben övünüyorum Türk sinemasının izleriyle, oyuncularıyla, kaybettiklerimizle ve yaşayanlarla. Bir tek şeye çok kızdım; herkesi oynatmışsın beni neden oynatmadın bu filmlerde?” sözleriyle takıldı. “Kısmet bugüneymiş” diyen Kırmızıgül ardından Halil Ergün ile Meltem Cumbul’dan “Halil abi çok değerli bir üstat, onu ta Yol filminden beri takip eden bir insanım. Orada oynadığı karakterle benim gönlümde taht kurdu. O gündür bu gündür hep Halil abiyi severim saygı duyarım. Meltem’le de çok seviyorum, geçmişten bir dostluğumuz var zaten. Doğru insanlarla yan yana iyi bir projede buluştuk” övgüyle bahsetti. Kırmızıgül ayrıca bir soru üzerine sahneleri bırakmayı düşünmediğini söyleyip “Sahneyi bırakmam, onu bırakmam bir daha” dedi.

Haberin Devamı

ÇOK ÖZEL MEKANLAR

İzleyicinin büyük bir merakla beklediği dizinin çekimleri, Kapadokya’nın eşsiz doğasında gerçekleşecek. Kapadokya’nın yanı sıra Karadeniz Bölgesi ve Diyarbakır’da da çekimleri yapılacak olan dizi, hikayesi ile olduğu kadar mekanları ile de adından söz ettirecek.

GÜÇLÜ KADRO

Yapımını Medyapım ve Boyut Film’in yaptığı "Güzel Aşklar Diyarı"nın oyuncu kadrosu da oldukça güçlü. Halil Ergün, Özgü Kaya, Burak Berkay Akgül, Meltem Cumbul, Melis Birkan, Ege Kökenli, Özgür Emre Yıldırım, Ekin Aksoy, Berkan Şal, Ali Başar, İbrahim Dizlek, Miray Kaya, Yankı Ayhan, Yunus Narin, Ersel Şibil, Mustafa Arda Işık, Işıltısu Alyanak gibi isimleri kadrosunda buluşturan dizinin müzikleri ise yine Mahsun Kırmızıgül’e ait. 'Güzel Aşklar Diyarı' yakında Kanal D’de ekrana gelecek.

Güçlü kadrosuyla ‘Güzel Aşklar Diyarı’ geliyor