23.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:
Emrah Akçaay-Gece Hayatı
Bu denli yoğun bir nüfus popülasyonuna sahip olan şehirde öğrenci sayısının 3 milyona yakın olduğu ise eğitimcilerin dilinden düşmeyen rakamlar.
Haziran ayında eğitimlerine ara veren öğrenciler, aileleriyle birlikte soluğu sahil kesimlerinde almaya başlayınca şehrin kalabalık nüfusu büyük oranda düştü. İstanbul’un gece hayatındaki çoğu mekan müşteri portföyünün sahil kesimlerine kaymasından dolayı rotalarını Bodrum ve Çeşme gibi tatil beldelerine çevirdi. On bir ayın sultanı Ramazan’ın da gelmesiyle şehirdeki gece kulüplerinin müşteri sayısı da gittikçe düşmeye başladı.
Hal böyle olunca sahur ve iftar mekanları ön plana çıktı. İstanbul’un gözde sahur ve iftar mekanlarını sizler için kaleme aldım.
NİZAM PİDE SALONU
1970’li yılların sonunda Beyoğlu Balık Pazarı’nda Nizamettin Kızılkaya tarafından kurulan Nizam Pide Salonu, sahur ve iftar vaktinde insanların uğrak yeri. Kavurmalı pidesi ve sütlacıyla ün salan Nizam Pide, Galatasaray, Parmakkapı ve Harbiye’deki şubeleriyle hizmet veriyor. Bu mekanda yemek sonrası içerisinde fındık, üzüm, kayısı, incir, muz, bal, ceviz ve lokumun bulunduğu ‘Atom Sütlacı’ en çok tercih edilen tatlı olarak dikkat çekiyor.
TARİHİ EYÜP SULTAN KONAĞI
Osmanlı ve Türk mutfağının buluştuğu Tarihi Eyüp Sultan Konağı, Eyüp Sultan Camii’nin yanında sahur ve iftarların gözdesi halinde. 1996 yılında faaliyete geçen bu restoran bin kişilik bahçe, 30 kişilik lalezar, 30 kişilik ebruli, 100 kişilik fetih ve 12 kişilik şehzade salonlarıyla özel konseptte yemek davetlerine ev sahipliği yapıyor. Ucuz menüsüyle dikkat çeken mekanda paçanga böreği, menemen, bal ve tereyağının da içinde bulunduğu 19 çeşitlik serpme kahvaltı menüsüne 24 TL ödeyerek sahur vaktinizi Eyüp Sultan’ın tarihi manzarasında değerlendirebilirsiniz.
KONYALI AHMET USTA