CaddeFiliz Akın'ın Fatma Girik özlemi! 'Menekşe Gözlüm'

Filiz Akın'ın Fatma Girik özlemi! 'Menekşe Gözlüm'

25.07.2024 - 11:27 | Son Güncellenme:

Türkan Şoray, Fatma Girik ve Hülya Koçyiğit ile birlikte 'Yeşilçam'ın Dört Yapraklı Yoncası' olarak kabul edilen usta sanatçı Filiz Akın, Ocak 2022'de hayatını kaybeden yakın arkadaşını unutmadı.

Filiz Akının Fatma Girik özlemi Menekşe Gözlüm

Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden olan, eski Şişli Belediye Başkanı Fatma Girik (79), 24 Ocak 2022 tarihinde tedavi gördüğü hastanede koronavirüse bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirmişti.

Haberin Devamı

Fatma Girik'in vefatı sanat dünyasını yasa boğmuştu. Yeşilçam'ın Dört Yapraklı Yoncası olarak anılan oyuncuyla ilgili yakın dostu Filiz Akın'dan duygulandıran bir paylaşım geldi.

Filiz Akının Fatma Girik özlemi Menekşe Gözlüm

"HER ZAMAN SEVENLERİNİN GÖNLÜNDESİN"

Efsane oyuncunun gülen bir görünütüsüne yer veren Akın, "Ocak ayının tam da 24'ünde kaybetmiştik 'Menekşe Gözlüm'ü. Merak etme Fatmacığım her zaman sevenlerinin gönlündesin. Seni özlemle anıyoruz, ruhun şad olsun" ifadelerini kullandı.

Ayşe Kökçü, Hatice Şendil ve Nazan Şoray'ın da aralarında bulunduğu birçok takipçisi, sosyal medya üzerinden yazdıkları mesajlarla Filiz Akın'ın acısına ortak oldu.

Filiz Akının Fatma Girik özlemi Menekşe Gözlüm

'MENEKŞE GÖZLER' FİLMİ İLE HAFIZALARDA

Haberin Devamı

Fatma Girik, Atıf Yilmaz'ın yönetmen koltuğunda oturduğu, 1969 yapımı 'Menekşe Gözler' filminde Sadri Alışık ve Erol Büyükburç ile başrolde yer almıştı.

Filiz Akının Fatma Girik özlemi Menekşe Gözlüm

"HAYATIN HAKKINI VERDİN"

Filiz Akın, Türkan Şoray ile ziyaret ettiği Fatma Girik'le sohbet ettiği anları Şubat 2022'de Instagram hesabından yayımlamıştı. Sanatçı, "Fatmacığımızı, Menekşe Gözlüm'ü kaybedeli bir ay oldu. Dobra sözlüm, hayatının da hakkını verdin sanatının da. Seni çok özlüyorum. Sen de bulduğu değerlerle seni çok seven herkes özlüyor Fatma'cığım" notunu düşmüştü.

Filiz Akının Fatma Girik özlemi Menekşe Gözlüm