İKSV etkinlikleri sayesinde yaza şahane giriş yaptık; yetmedi, şimdi de kurumun 40’ıncı yaşı için yapılan etkinliklere de bilet bulma derdindeyiz
İKSV festivallerine bu yıl bir de kurumun 40’ıncı yaş kutlamaları eklendi. Tüm yıl boyunca farklı disiplinlerden dünyanın en önemli sanatçıları, toplulukları İstanbul’u şenlendiriyor olacak. Bu etkinliklere bilet bulma derdi atik sanatseverleri şimdiden sardı. Nasıl sarmasın?
Varan 1: Dünyanın en prestijli orkestralarından Berlin Filarmoni, daimi şef Sir Simon Rattle yönetiminde 27 Eylül akşamı Haliç Kongre Merkezi’nde konser verecek. Biletler, 16 Haziran’da satışa çıkıyor.
Varan 2: Dünyaca ünlü dans topluluğu Nederlands Dans Theater biletleri de arananlar arasında. Üstelik bu etkinlik yarın akşam Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde...
Varan 3: Devam etmekte olan Müzik Festivali’nin en beklenen konserlerinden biriyse, bu akşam 20.00’de Aya İrini’de gerçekleşecek. Dünya müziğinin öncü isimlerinden neyzen Kudsi Erguner ve topluluğu, Doulce Memoire Ensemble ile aynı sahnede. 15’inci ve 16’ncı yüzyıl Osmanlı ve Rönesans müziklerini harmanlayan ‘Bab-ı Saadet’ adlı projeyi, Aya İrini’nin kelimenin tam manasıyla büyülü ortamında dinlerken dünya dertlerinden uzaklaşacağınızdan eminim...
Bu aralar ne moda?
Elinden hiçbir iş kurtulmayan, enerjisi gümbür gümbür, bir koltuğa birden fazla karpuz sığdıran insanlardan Özlem Avcıoğlu. Uluslararası çapta yürüyen Travel Modus adlı seyahat-iyi yaşam sitesinin yaratıcısı. Çeşitli yayınlar için özgün mekanlara yer verdiği seyahat yazıları hazırlıyor. Üzerine bir de, şehrin en nitelikli ürün seçkisinin olduğu tasarım dükkanlarından Haaz’ın da ortağı. Bu durumda bana da neyin moda olduğunu Avcıoğlu’na sormaktan başka çare kalmıyor...
Mimari: Yıldız mimarlardan Frank Gehry, Uzakdoğu’daki ilk konut projesini tamamladı. Hong Kong’un en güzel tepesinde yer alan, 360 derece manzaraya sahip Opus Hong Kong, son zamanların en çok konuşulan binası. Artık gayrimenkul yatırımcıları örnek dairesiz yer satmadıkları için servet sayılan Opus’un örnek dairelerini de ünlü mimari firma Yabu Pushelberg tasarladı. Bu binayı önümüzdeki günlerde tüm dergilerde görmeye hazırlanın...
Oteller: Londra’da olimpiyatlar öncesi peş peşe yeni oteller açılıyor. Bulgari Londra, şehirde en son açılan ve en çok sözü edilen otel...
D-Hotel Maris Datça da nisan ayında kapılarını tamamen yenilenerek açtı. Bu sene ocak ayında Bodrum’da faaliyete geçen Amanrüya’yla birlikte bu yazın en gözde iki oteli olacaklar.
Tasarımcı: Patricia Urquiola ve Nendo, Milano fuarı dahil her yerde karşımıza çıkıyorlar bu sene... Moroso, Baccarat ve Established&Sons markaları için tasarladıkları mobilya ve objeler, bu senenin gözdeleri!
Kitap: Taschen’dan çıkan ve sınırlı sayıda üretilen ‘The Beatles’ ve Lawrence Schiller’in ‘Marilyn&Me’ adlı kitapları... Bu yaz ellerdeyse en çok Ahmet Ümit’in ‘Sultanı Öldürmek’ ile Hande Altaylı’nın ‘Kahperengi’sine rastlayacağız.
Seyahat: Yunan Adaları Kalymnos, Leros, Patmos ve Symi... Yakınlıkları, uygun fiyatları ve temiz denizleriyle bu yazın en çok ziyaret edilecek yerleri olacak.
Şehir: İstanbul, dünyadaki yükselişini bu sene İspanya ve Yunanistan’daki ekonomik krizi sayesinde daha da tırmanarak sürdürüyor.
Sosyal medya: Amatör fotoğrafçıların kendi işlerini paylaştıkları platform Instagram, her geçen gün artan üyesiyle Twitter ve Facebook’u geçecek gibi... Kendi fotoğraflarının yanında benim gibi kedileri için de galeri açanlar çoğunlukta... Ne de olsa görsellik tüm dünyada sözelden daha etkili.
Sergi: Serpentine Gallery Londra’nın bahçesine inşa edilen, mimari grup Herzog&De Meuron ve sanatçı Ai Weiwei’in birlikte tasarladıkları pavyon, bu yazın en çok konuşulacak sergisi olacak.