Ferhan İstanbullu

Ferhan İstanbullu

ferhanist@gmail.com

Tüm Yazıları

Bu sene şansım yaver gidiyor. Gençler için düzenlenen etkinliklere katılıp, gençlik aşısı olup dönüyorum. Geçen hafta da üniversiteliler için düzenlenen Koç Fest’le birlikte, Gaziantep’teydim

Belki reklamlarına rastlamışsınızdır: Koç Holding, Koç Fest adıyla Anadolu’nun belli üniversitelerinin kampüslerinde gençlik festivalleri düzenliyor. İstanbul’daki seçkin üniversitelerin bahar festivallerine yolu bir kez düşmüş olanların aşina olduğu tarzda etkinlikler. Bence esas cazibesi, İstanbul’un seçkin okullarında okuyan bir avuç şanslı genç dışındaki grubun da ‘üniversiteli’ olmanın tadını çıkarmasına olanak vermesinden geliyor. Bahsettiğim ayrıcalıklı üniversitelerin öğrencileri, zaten her türlü

Haberin Devamı
GAZiANTEP’TE GENÇLERLE
donanıma sahip, bu şenlik olmasa kendi festivalini yaratabilecek imkanda olan gençler. Marifet, büyükşehirli yaşıtlarından hiçbir farkı olmayan Anadolulu gençlere bu seçeneği sunmakta. Koç Holding bu kapsamda her detayı düşünmüş. Festivalde hem eğlenceli etkinliklere, hem de spor müsabakalarına yer vermişler.

Spor ve eğlence bir arada
Bastıran yağmur, finallerden bunalmış, şehre gelen bu çarpıcı etkinliği merak eden Gaziantep Üniversiteli gençleri pek etkilemiyor. Herkes muhtelif aktivitenin, şovun ücretsiz sunulduğu standların önünde sıra olmuş. Neredeyse her eğlencenin galibine bir de ödül düşünmüş Koç Fest yöneticileri. Cuma gününe denk gelen açılış gecesinde Manga konseri var. Evvelinde gençler, İstanbul’un meşhur DJ’i, Suat Ateşdağlı’nın çaldıkları eşliğinde dans ediyor. Bu iki isim, Koç Fest turnesinin her durağında var, gençler ikisine de bayılıyor.
Festivalin her ayağında ayrı bir spor dalının müsabakası yapılıyor. Gaziantep’te, salon futbolu anlamına geldiğini yeni öğrendiğim futsal turnuvası var. Futbol sevmez biri olarak salonda futbol oynayan, küt küt şutlar atan dişli genç kızları görünce şaşırıp kalıyorum! Gaziantep’in ardından Antalya, Konya, Eskişehir, Bursa ve Denizli’yi ziyaret edecek Koç Fest dahilinde, hentbol, voleybol, basketbol, masa tenisi gibi, toplam 10 branşta karşılaşmalar düzenleniyor. Büyük final, Gençlik Bayramı’nda Denizli’de. 3 bin 500 sporcu bu sefer Türkiye kupaları için yarışıyor olacak.

Koç Fest’in misyonu
Koç Fest yetkilileri, bana ABD’deki örneklerini çağrıştıran bu üniversiteler arası müsabakaların öncelikle gençlere sporculuk ruhunu aşılamasını önemsediklerini anlatıyor. 2006 yılından beri düzenlenen etkinlikle bugüne dek bir buçuk milyon gence ulaşılmış. Müsabakaların ve eğlenceli aktivitelerin organizasyonu için neredeyse yıl boyunca harıl harıl çalışan bir ekip var. Hepsi de bu eğlenceli, adrenalinli etkinliklerin, gençlerin yüzünü nasıl güldürdüğünü görmekten dolayı, keyifli.

Antep güzellemeleri
Koç Fest’in ilk durağı Trabzon olmuş. Karadeniz’in bardaktan boşanırcasına yağan yağmuru dahi gençlerin festival alanını doldurmasına engel olmamış. Festival yetkilileri, aynı akıbete Gaziantep’te uğrama olasılığına karşı tedirgin. Her konuştuğumuz kişi, “Bu mevsimde Antep’in havası belli olmaz” diyor. Havasını bilmem ama Gaziantep’le ilgili şaşmaz bir gerçek varsa, o da inanılmaz lezzetteki mutfağı. Bir güne sıkıştırılmış kompakt şehir turuma elbette meşhur İmam Çağdaş’a yapılan bir ziyaret de dahil. Nefis, sofradan kalktığınızda hiç ağır gelmeyen lahmacunun, kebabın ardından bence bu restoranın esas ‘numarası’ olan baklavaya geliyor sıra. Erbapları ne der bilmem ama ben hiç bu kadar lezzetlisini tatmamıştım.
Neredeyse insanlık kadar eski bir şehir olan Gaziantep’in bir de müthiş arkeoloji müzesi var. Türkiye’nin en büyük mozaik müzesi, burada. Zeugma Antik kentini görememiştim. Arkeoloji Müzesi’nin yanına eklenen Zeugma Müzesi sayesinde bu muhteşem mozaikleri görme şansım oldu. 500 kusür yıllık Bakırcılar Çarşısı’nı, bir de yağmurun altında gezebilmek ayrıca keyifliydi.