Yazın açık hava konserlerinde Bülent Ortaçgil’i kaçırıp üzülenler, İstanbul’un canlı müzik mekanlarından İstanbul Live’da bu hafta sonu ustayı dinleme imkanı doğdu!
İstanbul Live yenilenmiş. Bu kış için aralarında Müslüm Gürses’ten Duman’a, gitmeyi, dinlemeyi isteyeceğiniz bir konserler serisi yapacaklarmış. Açılış konserini en eskimiş tabiriyle ‘modası geçmeyen şarkılarına’ bayıldığımız Bülent Ortaçgil’le yapıyorlar.
Sık sık dinleme fırsatı bulamadığımız, her konserinde dinleyiciyi bir başka aleme götürmeyi beceren bir sanatçı, Ortaçgil. Şehrin göbeğinde, bir cumartesi Beyoğlu gecesinde kendisinden ‘Değirmen’i, ‘Bu Su Hiç Durmaz’ı dinlemek bence pek keyifli olacak. İstanbul Live, sezona ‘İyi Müzik İçin’ sloganıyla başlamış. Bülent Ortaçgil de bu temayla başlayan bir konser dizisinin açılışı için ne doğru bir isim. Gönül isterdi ki sanatçının yanında Gürol Ağırbaş’ın, Erkan Oğur’un olduğu konserlerden biri olsun. O da olur diyelim... Kapı açılışı saat 20.00’de. Biletler, Biletix’te ve salon girişinde satılacak. Fiyatlar 25-40 TL. arasında değişiyor. www.istanbulliveperformance.com
Elinin lezzetine güvenenler...Annenizden kalma kek tenceresinde pişirdiğiniz havuçlu kekinizle mi meşhursunuz? Sizin de teyzem gibi detayını kimseyle paylaşmadığınız ‘top secret’ bir poğaça tarifiniz mi var? Kozunuzu sizin gibi eli lezzetli diğer amatör pasta şefleriyle paylaşmaya ne dersiniz? Starbucks ve TimeOut İstanbul dergisi elele vermiş, kahvenin yanına en yakışan lezzeti seçeceklermiş. Son katılım tarihi 7 Ekim. Katılım koşullarının detayları www.timeoutistanbul.com adresinde. TimeOut İstanbul’un internet sitesinde toplanan tarifler içinden jüri seçimini yapacak ve birinciye çift kişilik Londra seyahati hediye edilecek. Ayrıca seçilen 15 tarif de TimeOut İstanbul dergisinin aralık sayısıyla birlikte verilecek kitapçıkta yer alacakmış. İki dakikada kotarıverdiğiniz üzümlü kurabiyenize bir de bu gözle bakın, size bir yurt dışı seyahat kazandırabilir!
Gece kuşlarının mekanı açılıyor!Şişhane’deki Bird az zamanda çok yol katetmeyi beceren restoran-barların başında geliyor. Bir mekan ilk açıldığında mı dolar, hiç mi boş kalmaz? Kapısının önü ayrı, barı ayrı kalabalık! Bu kadar şaşaalı bir girişten sonra Bird’ün fazla caka satan bir mekan olduğunu da düşünmeyin. Bana kalırsa mekanda en keyifli zaman, barda oturup yemek yediğinizde geçiyor. Tabii hafta sonları her popüler gece mekanı gibi şiddetle kalabalık oluyor. Ama galiba bu kaygı sanırım sadece bana ait. Zira sezon açılışının yapılacağı bu hafta sonu gidenlerin göreceği üzere, insanlar dip dibe olmaktan son derece memnun. Bu cumartesi Bird sevenlerin mekanı hınca hınç dolduracağından eminim.