21.12.2012 - 21:21 | Son Güncellenme:
NEŞE MESUTOĞLU/nese.mesutoglu@milliyet.com.tr
Ev partinizi nasıl daha eğlenceli ve lezzetli hale getirebileceğinizi, işin ustalarına sorduk
Tabita Özden, Mira
* Masanızda çiçek bulundurun, hem sizi hem misafirlerinizi tazeleyecektir.
* Beyaz masa örtünüz hazır olsun.
* Yılbaşı renginin kırmızı ve altın rengi olduğunu düşünürsek, kırmızı peçeteler, peçete bilezikleri ve hoş bir görüntü sağlayacak mumlarınız olsun.
* Birkaç çeşit cips ve cips için dip soslar hazırlayın, misafirleriniz yemek öncesi ayaküstü sohbette atıştırabilsin.
* Büyük peynir tabağı hazırlayın. Ahşap peynir tabağını fesleğen yaprakları, kuru kayısı, ceviz ve salkım salkım üzümle süsleyebilirsiniz. Mihaliç, Ezine, isli Çerkez peyniri, dil peyniri, Kars gravyeri, hellim peyniri, gouda, çedar, camambert peynirlerinden 3-4 tanesini tercih edebilirsiniz.
* Gecenin finali için tarçınlı ve elmalı tart yılbaşına uygun olabilir.
* Meyve olarak bereketi simgeleyen nar taneleri ikram edin.
Gamze Cizreli, Big Chefs
* Davetiye için konsepte uygun bir yılbaşı kartı bulup ya da tasarlayıp, içini güzel ve samimi sözlerle doldurun. Tahtakale’de ilginç seçenekler bulabilirsiniz.
* Işıl ışıl bir çam ağacı olmadan yılbaşı partisi eksik kalır. Bu sene kıpkırmızı noel yıldızlarıyla süslenmiş çam ağaçlarını çok beğeniyorum. Ağaç, ışık ve gerekli malzemeleri bulmak için doğru adres MudoConcept ve Euroflora.
* Çam ağacına alternatif olarak kilden bir çömlek ya da eski bir saksının içini kırmızı meyveli ve yeşil yapraklı kuşburnu dallarıyla doldurabilir, tarçınları ona buğday sapıyla bağlayabilir, kozalak ve yaldızlı boyayla renklendirdiğiniz kabuklu yer fıstıklarıyla süsleyebilirsiniz. Bereket getirdiğine inanılır.
* Mutfağınızda kırmızı araç ve gereçlere öncelik verebilirsiniz.
* Dilek kartlarınızı evin her köşesine asabilirsiniz.
* Güzel bir playlist hazırlamalısınız: Gloria Gaynor, Donna Summer, Abba, Modern Talking, Michael Jackson, Bee Gees, Boney M, Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Ayten Alpman, Leonard Cohen ve Eurythmics benim listemin vazgeçilmezleri.
Osman Bahadır, Usla Servis ve Lezzet Akademisi
* Deniz ürünleri her zaman kurtarıcıdır. Önceden haşlanıp buzdolabında soğutulmuş karidesler hem görüntü olarak şık, hem de lezzet bakımından keyifli olacaktır. Büyük cam kasenin içini kırılmış buzla doldurun, üzerine ayrı bir kapta karidesleri soslayıp servis edin.
* Kızarmış kepek ekmekleri üzerine, pişirdiğiniz hindiyi söğüş yaparak sarımsaklı mayonezle servis edin.
* Tortellini haşladıktan sonra krema ve parmesanla buluşturun. Ufak kaselerde kürdanla sunun.
Abdullah Alparslan, Les Ottomans
* Kokteyl tarzı bir düzen kurmak akıllıca olur. Küçük sehpalarla evin her yerinde atıştırmalıklar yerleştirebilirsiniz.
* Parti atıştırmalıkları için krakerin üzerine konulan peynir küpleri, grissinilere sarılmış jambon çeşitleri, acılı peynir ve tatlı-ekşi sos eşliğinde mısır ve patates cipsleri, yoğurtlu dip sos eşliğinde krakerler hazırlayabilirsiniz.
SOFRA SÜSLERİNİ UNUTMAYIN
* 25 cm. çapında bir köpüğü tekerlek şeklinde kesin ve suyun içinde bir süre bekleterek ıslatın.
* Kenarlarını küçük dallarını budadığınız çalı ve lavanta saplarıyla kaplayın.
* Kalan yerleri karanfiller ve sevdiğiniz çiçeklerle süsleyin.
* Hediye paketi, yaldızlı boyayla renklendirdiğiniz ceviz ve kırmızı kurdeleler de kullanabilirsiniz.
* Masanızı aydınlatacak uzun ve kırmızı mumları köpüğün üzerine yerleştirin.
* Bu dekor, köpüğü uzun dikdörtgen şeklinde keserek pencere kenarları için de hazırlanabilir.
* Mumların daha uzun süre yanması için bir gün önceden buzdolabına koymayı unutmayın!
DJ EVREN KATIRCIOĞLU’NDAN YILBAŞI ÖZEL PLAYLIST
* Let it Snow, Carl Simon
* Santa Claus is Coming To Town, Frank Sinatra
* Blue Christmas, Elvis Prestley
* Puerto Montt, Patricia Salas
* I Will Wait For You, Lisa Lovbrand
* Take Care, Imany
* Love, Rosey
* The Winner Takes It All, BNB
* Englishman in New York, Paris Cesvette feat Lifford
* Ai Se Eu Te Pego, Michel Telo
* Addicted to You, Shakira