30.11.2008 - 11:45 | Son Güncellenme:
BALIKESİR'de bu yıl eğitime başlayan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne büyük hayallerle gelerek, Sağlık Yüksek Okulu'nun üçüncü katının bir bölümüne ayrılmış okullarını görünce hayal kırıklığına uğrayan öğrencilere protokol moral ziyaretinde bulundu. Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur, “Önemli olan zarf değil mazruftur” diyerek, okul binasının önemli olmadığını, öğretim seviyesinin göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.
Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) 26 Mayıs 2006’da kuruldu. İktisat ve işletme bölümleri geçen yıl açılmasına rağmen, eğitim ve öğretime bu yıl 62 öğrenci ile başlanabildi. İİBF'yi tercih eden öğrenciler, Sağlık Yüksek Okulu'nun üçüncü katının bir bölümüne ayrılmış okullarını görünce hayal kırıklığına uğradı. Hayallerindeki fakültenin sınıfları yerine Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınmış emanet sıralarla donatılmış derslikleri görünce moralleri bozuldu.
Öğrencilerinin üzüntüsünü bir derece gidermek isteyen İİBF Dekanı Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, moral ziyareti düzenledi. Moral ziyaretine Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Balıkesir'in Belediye Başkanı AKP'li Sabri Uğur, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, Adalet Komisyonu Başkanı Metin Ünver, Balıkesir Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanı Tuğgeneral Osman Aydoğan, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Fuat Öztürk ve çok sayıda daire müdürü katıldı.
HAYAL KIRIKLIĞI
Öğrenciler adına konuşan İlknur Karadeniz, “Okula ilk geldiğimiz günkü duygularımız tüm fakülte olarak aynıydı sanırım. Büyük bir hayal kırıklığı. Hepimiz büyük bir bina ile İİBF adı altında sayısız sınıflar beklemekteydik. Gördüğümüz tek şey üç katlı bir binanın en üst katının yarısının bize ayrılmış olduğuydu. Biz işletmecilerin dışında sadece bir iktisat sınıfı bulunmaktaydı. Bu fakültenin ilk öğrencileri bizlerdik. Yazmış olduğumuz bölümün ve yerin pişmanlığını daha ilk günden yaşamaya başladık. Kısa süre sonra edindiğimiz arkadaşlarımız ve hocalarımızın yardımıyla engelleri aştık belki de farkında olmadan alıştık. Pişmanlık artık bizim için örselenmiş bir duygu oldu” diye konuştu.
Dekan Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, gelen konuklara okul hakkında bilgiler verirken, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan ziyaretin amacının öğrencilerin motivasyonunu yükseltmek olduğunu, fakülte binasının olmamasının öğrencileri rahatsız etmemesi gerektiğini anlattı.
BEN BELEDİYEDE OTURUYORUM
Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun olduğunu hatırlatarak, öğrencilere meslektaşlarım diye hitap etti. Balıkesir Üniversitesi’nin tüm üniversiteler arasında en iyi şartlara sahip olmasını istediğini vurgulayan ve “Zarf değil mazruf (zarfın içine konulmuş) önemli” deyimini kullanan Uğur, şunları söyledi:
“Bu koşullar, emeğinizin karşılığıdır diyemiyorum ama önemli olan zarf değil mazruftur. Dışı önemli değil, önemli olan içeriktir. Balıkesir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, isminden dolayı 22'inci sırada. En önemli noktalarından biri buradaki çok değerli hocalarımızdır. Onların sizlerle olan eğitim çalışmalarında bu içeriği süratle kapatacağından eminim. Sakın bu imkanları mütevazi görmeyin. Bu imkanlar için dışarıda çırpınan o kadar çok insan var ki, bundan dolayı da asla üzüntüye kapılmayın. Buraya gelmemiz size ne kadar önem verdiğimizin bir ifadesidir. Biz size nasıl geldiysek bizim kapımız da size açıktır.”
Bazı öğrenciler Balıkesir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi internet sitesinde Balıkesir Üniversitesi Rektörlük Binası resminin bulunduğunu, bu binada pek çok odanın boş olduğunu belirterek, kendilerini eğreti okulun öğrencisi gibi hissettiklerini söyledi.