Bunlara dikkat!
Baş ağrısını tetiklediği öne sürülen besinlerin içerisinde en sık çikolata, turunçgiller, süt ürünleri (yoğurt, peynir), yağlı ve kızarmış yiyecekler, çay, kahve, kola, aspartam, alkollü içecekle, gıda boyaları ve katkı maddeleri yer alıyor. Özellikle tiramin veya feniletilamin içerenler, bireylerde migren ataklarını tetikleyebiliyor. Bu iki aminoasit, çikolata, bazı peynirler (cheddar, camembert gibi), soyalı besinler, kuruyemişler, turunçgiller ve sirkede bulunuyor. Şarküteri ürünleri ise nitrit-nitrat içerir. Özellikle salamura yapılmış, tütsülenmiş, marine edilmiş veya konserve haline getirilmiş yiyecekler, atakları tetikleyici etki gösterebilirler, dikkat. Yapılan çalışmalarda alkollü içecekler ile migren arasında bir ilişki olduğu sonucuna ulaşılmış ve alkollü içecekler içinde de şarap ön plana çıkmış. İçeriğindeki tanen bileşiği sebebiyle şarabın migreni tetikleyebileceği düşünülüyor. Ayrıca alkol tüketimi, tanen içeriğinin yanında susuzluğa sebep olduğu için de baş ağrılarınızın sebebi olabilir. Bu yüzden alkol aldığınız günlerde su tüketiminizi arttırmanız fayda sağlar. Migreni tetikleyen bir başka içecek ise, çoğu zaman uykunuzu açsın ya da konsantrasyonunuzu toplasın diye tükettiğiniz kahve... Kahve de kafein içeriği sebebiyle migreninizi tetikleyebilir. Eğer kafeine karşı duyarlılığınız varsa ve sizi olumsuz etkilediğini fark ettiyseniz, diğer kafein içeren siyah çay, yeşil çay ve gazlı içeceklerin tüketimine de dikkat etmeniz önemli.
Kuru meyvelerde, kırmızı, beyaz şarapta ve birçok işlem görmüş yiyecekte yer alan sülfitler, migreni tetikleyebilir. Bunların dışında Monosodyum glutamat (MSG), maya ekstresi, hidrolize edilmiş maya, hidrolize edilmiş sebze proteini (HVP), hidrolize edilmiş bitki proteini (HPP) ve sodyum kazeinat gibi katkı maddeleri migreni tetikleyebilir. Özellikle paketlenmiş atıştırmalık ürünlerde bulunan bu maddeler, paketli gıda tüketmeden önce içeriğinin kontrol edilmesi, atakların şiddetini ve sıklığını azaltmaya yardımcı olabilir.