Cadde Civan Canova hayranlarını üzdü: Akciğerimde kitle tespit edildi!

Civan Canova hayranlarını üzdü: Akciğerimde kitle tespit edildi!

05.08.2022 - 08:35 | Son Güncellenme:

Usta oyuncu Civan Canova, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, "Size vereceğim haber güzel değil ama vermek zorunda hissediyorum" ifadelerini kullandı. 15 gündür hastanede olduğunu belirten Canova, akciğerinde belirsiz bir kitle tespit edildiğini açıkladı. Sevenleri, Canova'nın paylaşımının altını 'Geçmiş olsun' mesajlarıyla doldurdu.

 Annesi Gündüz Sencer 1963 yılında ikinci evliliğini Kartal Tibet ile yapan Civan Canova, geçtiğimiz temmuz ayında tarifsiz bir acı yaşamıştı. Oynadığı ve yönettiği filmleri Yeşilçam'ın klasikleri arasına giren Tibet'in ölüm haberi sanat dünyasını yasa boğmuştu. Canova, Instagram hesabından "Güle güle Kartal ağabeyim, seni çok özleyeceğim" notuyla unutulmaz sanatçının vefatını duyurmuştu.

Haberin Devamı

"KARTAL ABİ HEP YANIMDA OLDU"

'Film Gibi Hayatlar' programında üvey babası hakkında konuşurken gözyaşlarını hakim olamayan 67 yaşındaki oyuncu, "İlk film setine beni o götürdü. Yeri çok ayrıdır" dedi.

Civan Canova hayranlarını üzdü: Akciğerimde kitle tespit edildi

Kartal Tibet benim için çok şey ifade ediyor" diyen Civan Canova, şu ifadeleri kullandı:

Ben küçükken hayat öyle gerektirdi ve annemle babam ayrıldı. Annem Kartal abiyle evlendi. Dokuz yaşımdan itibaren hep yanımda oldu. Kardeşlerim ve biz birbirimizi hep çok sevdik. Ailesine çok düşkündü, çocuklarına çok düşkündü, mesleğine çok düşkündü. Değerli bir insandı. Ben Kartal abiyle beraber büyüdüm. İlk film setine beni Kartal abi götürdü.

"BÜTÜN DERTLERİMİ ANLATTIĞIM BİRİYDİ"

Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olan, son yıllarda KOAH ile mücadele eden ve 1 Temmuz 2021'de vefat eden usta sanatçıyla ilgili konuşurken gözyaşlarını tutamayan oyuncu, "Yeri çok ayrıdır, her açıdan çok ayrıdır. Bütün dertlerimi, bütün sorunlarımı anlattığım biriydi" şeklinde konuştu.

Civan Canova hayranlarını üzdü: Akciğerimde kitle tespit edildi

"HAYATIMIN ALBÜMÜ"

Son olarak final yapan 'Üç Kuruş' dizisinde rol alan oyuncu, küçüklüğünden itibaren resme ilgi duyan ve resimle kendisini ifade etmeyi sevdiğini söyledi:

Haberin Devamı

Resim hep yapıyordum ama yaptıklarımı beğenmiyordum. Bir de utanıyordum insanlara göstermeye. Çoğunu sonra imha ediyordum. Öyle bir dönemdi ama son on yıldır yoğun resim yapıyorum. Büyük ebat yapıyorum. Sergi açtım birkaç tane. Resimle kendimi ifade etmek de hoşuma gidiyor. Yaptığım resimleri kendi evimin duvarlarına asıyorum. Bu belki insanlara megalomanca gelebilir ama bana hayatımın albümü gibi geliyor. Böyle bir yolculuk benim hoşuma gidiyor.

HAYRANLARINI ÜZEN HABER

En son Üç Kuruş dizisinde Oktay Çaka rolünde izleyici karşısına çıkan Civan Canova, hastane odasından yayınladığı bir video mesajla hayranlarını üzdü. "Her şey 2014 yılında Gümüşlük sahilinde dolaşırken başladı" diyen Canova, birkaç ay önce hastaneye başvurduğunu ve çekilen MR sonucunda akciğerinde kitle tespit edildiğini söyledi.

Civan Canova hayranlarını üzdü: Akciğerimde kitle tespit edildi

"AİLEM YANIMDA"

Civan Canova, 15 gün hastanede kaldığını ve birkaç gün sonra taburcu olacağını duyurdu. Usta oyuncunun sevenlerini üzen video mesajı şöyle:

Size vereceğim haber güzel değil ama vermek zorunda hissediyorum kendimi. Her şey 2014 yılında Gümüşlük sahilinde dolaşırken başladı. Sol bileğimden ameliyatlıydım, kemik ölümü vardı bileğimde onu çıkardılar. Kafeye doğru giderken kapkara bir köpeğin üzerine bastım. Hayvan da gayrı ihtiyari sıçradı tabi, beni yere attı. Sağ kolumun üzerine düştüm. Kemik ölümü, tendon kopması, adele erimesi meydana geldi. MR çekildi ve doktor 'Protez taktırman gerek' dedi. Onu da ben istemedim, ihmal ettim. 2.5, 3 ay önce feci ağrılarım başladı. Gece uyutmayacak kadar. Hastaneye geldim ve MR çektirdim. Koluma protez takılması gerektiğini söylediler. Ama o şimdi 2. planda kaldı. Çünkü Akciğer filmi çekerken, belirsiz bir kitle olduğu tespit edildi. 15 gündür hastanedeyim. Ailem yanımda. Birkaç gün sonra taburcu edecekler.