CaddeÇin Uluslararası Kaşmir Festivali başladı

Çin Uluslararası Kaşmir Festivali başladı

12.09.2008 - 11:39 | Son Güncellenme:

.

Çin Uluslararası Kaşmir Festivali başladı

ÇİN’in Ningşia Hui Özerk Bölgesi'nin kuruluşunun 50’inci yılı kapsamında eyaletin merkezi Yinçuan’ın Lingvu İlçesi'nde 2’inci Çin Uluslararası Kaşmir Festivali’nin açılışı yapıldı.
Yinçuan’in Lingvu İlçesi gün yüzüne çıkarılan dinozor kemikleriyle biliniyor. Ancak eyaletin her yerinde at heykelleri de görmek mümkün. Bu da eskiden bu topraklarda yaşayanların at ve atçılığa verdiği önemi gösteriyor. Lingvu ise kaşmir üretilen keçileriyle biliniyor ve eyaletin at heykeli bu ilçede yerini keçi heykellerine bırakıyor. Tibet ve İç Moğolistan’daki kaşmir dünyaca ünlü, ancak Lingvu ilçesi sakinleri, kaşmirin en beyazını üreterek “En kaliteli ve inci gibi en beyaz kaşmiri biz üretiyoruz” diyor.
Çin hükümeti Lingvu’da 6 bin hektarlık kaşmir endüstrisi parkı kurdu ve bu parkta sadece 2007 yılında 1.2 milyon kaşmir süveter üretildi. 2007 yılı sonu itibarıyle bölgede 90 yatırımcı bulunuyor. Ningşia eyaletinin bir diğer özelliği ise Çin’deki en büyük Müslüman topluluklardan biri olan Hui Müslümanları'nın en yoğun yaşadığı bölge olması. Bu nedenle özellikle de Lingvu’daki fabrikaların hepsinde Hui Müslümanları çalışıyor ve kimi fabrikalardaki Hui topluluğunun oranı yüzde yüze yakın. Kaşmir Endüstri Parkı'ndaki en büyük kaşmir fabrikası olan Ciayüen Kaşmir Grubu'nun başkanı ve CEO’su da bir Hui.
Lingvu’da üretilen kaşmir sadece Çin’de satılmıyor, Japonya, İtalya, Hollanda, Rusya, İspanya, İngiltere, Kazakistan, İran, Avustralya, Kırgızistan, ABD, Kanada, Güney Kore gibi birçok ülkeye de ihraç ediliyor.