06.05.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:
Yaza özel bir mönü hazırladınız mı?
Evet, özellikle Akdeniz mutfağından esintilerin olduğu bir mönü hazırladık. En revaçta olan yemeğimiz tapaslar. Açık büfe brunchlar oluyor. Ana yemekler var. İster tapasları tadın, isterseniz çok iyi bir bonfileyi şarapla deneyin.
Mönüde kaç çeşit tapas var?
15 çeşit. Deniz ürünlerinden tapas yapmaya çalışıyoruz. Bir karidesi şekillendirip çok fazla yöne çekebiliyorsunuz. Tapaslar yemek öncesinde iştah açıyor. Macerayı sevenler mutlaka tatmalı. Perşembe günleri barın üzerini tapaslarla dolduruyoruz ve içki içenler ücretsiz tadabiliyor. Izgara ahtapot, sebze kroketleri, kabak ve jumbo karidesli spaghetti en çok tercih edilenler arasında.
İyi tapas nasıl olur?
İyi tapas şişkinlik yaratmamalı ve yemeye devam etmelisin. Zeytinyağının iyi olması ve mevsim sebzelerini kullanmak çok önemli. Az malzeme ve yaratıcılığınızı kullanarak birbirinden lezzetli tapaslar yapabilirsiniz.Bence herkes ne sevdiğini düşünsün ve kendi tapasını yapsın.
Mutfak sırlarınız ne?
İtalya'da en iyi şefin en az malzemeyle yemek yapan kişi olduğunu öğrendim. İnsanların 'bu yenmez' dediğini yenebilir hale getirmek gerekiyor. Fazla uzaklara gitmeye gerek yok. Tabii ki malzemenin iyi olması ve az malzemeyle güzel bir tabak hazırlamak da önemli.
Kiki maceranız ne zaman başladı?
New York'ta okurken çok fazla seyehat ediyordum. Güney İspaya'da yanyana çay evlerinin olduğu bir sokakta zaman geçirmeyi çok seviyordum. Türkiye'ye döndüğümde oradan edindiğim tecrübeleri hayata geçirmek istedim. Kiki, üç sene önce Çukurcuma'da bir köy evi olarak açıldı . 50 çeşit çay vardı. Bende mutfağa girip tatlılar yapıyordum. Bir buçuk sene önce Cihangir'de bahçeli bir dükkan bulunca buraya taşındık. Servis 10.00'da kahvaltıyla başlıyor. Pazar günleri açık büfe bruchlarımız oluyor. Saat 23.00'e kadar restoran işlevi gören Kiki, gece bambaşka bir hal alıyor ve partiler başlıyor.
Partiler belirli bir tema çerçevesinde mi gerçekleşiyor?
Müzik direktörümüz Mert Topuz partileri organize ediyor. Çarşamba, cuma, cumartesi günleri DJ kabinde oluyor. Parti gecesinde konsepte göre elektro, 60’lar punk ve disko rock çalınabiliyor.
Şef Bülent Akkızoğlu'yla nasıl bir araya geldiniz?
Ortak arkadaşlarımız aracılığıyla tanıştık. Bülent de benim gibi çok fazla seyehat etmiş. Onun profesyonel tarafı ve benim birikimlerim sonucu Akdeniz mutfağının ağırlıkta olduğu bir mönü hazırladık.
KABAK VE JUMBO KARİDESLİ SPAGHETTİ
Malzemeler
* 10 gram kabak (2 dilim)
* 2 adet jumbo karides
* 30 gram domates sosu
* 40 gram spagetti
* 4 gram tuz
* 4 gram karabiber
* 10 gram zeytinyağı
* 10 gram pesto sos
* Taze fesleğen
Hazırlanışı: İki adet kabak dilimiyle pesto sosunu marine edip ızgarada pişirin. Jumbo karidesleri bütün olarak az yağda kızarttıktan sonra tabağa alın. Karidesleri kızarttığınız tavada domates sosunu da ısıtın. Haşladığınız spagettileri sosun içine alın ve sosu yedirin. Sarılmış haldeki kabak ve spagettilerinin üzerine pişirdiğiniz karidesi koyarak servis yapabilirsiniz. Dilerseniz taze fesleğen yapraklarıyla tabağı süsleyebilirsiniz.
KEÇİ PEYNİRLİ MUS İLE DOLU PARMESAN KÜLAHLARI
Malzemeler
* 30 gram parmesan
* 15 gram keçi peyniri
* 25 gram krema
* 5 gram maydanoz
* 25 gram armut (sert)
* 10 gram kırmızı soğan
* 10 gram kırmızı biber
* 35 gram şeker
* 30 gram roka
* Kırmızı şarap sirkesi
Hazırlanışı: 15 gram parmesanı tavada eriyene kadar pişirin. Pişen parmesanı alüminyum folyaya sarıp soğumaya bırakın. Aynı işlemi kalan parmesanlarla tekrarlayın. Bir kapta keçi peynirini hafif çırpılmış krema ile karıştırın. Bu karşımı bir sıkma torbası yardımı ile külahların içine doldurun. Bir tencereye ufak küpler halinde doğranmış armut, soğan ve kırmızı biberi, şeker ve sirke ile pişirin. Karışımı külahların üzerine koyup servis edebilirsiniz.