Daha önce de yazmıştım. Evinizi bir hayvanla paylaşmak istiyor ama henüz hazır olmadığınızı düşünüyorsanız ‘geçici aile’ olarak hem kendinizi deneyip hem de bir hayvanın hayatını kurtarabilirsiniz
Geçici ailelerin önemi ülkemizde ne yazık ki zor anlaşılmakta. Oysa kliniklerde tedavileri bittiği halde yuvalanamadığı için çıkamayan ve kafes içinde yaşamak zorunda kalan sokak hayvanlarını bu işkenceden ancak geçici aile bilincini yayarak kurtarabiliriz.
Gözünüz korkmasın
Geçici aile, evine aldığı hayvana, kalıcı ailesine kavuşana kadar bakar. Tedavi ihtiyacı ya da özel bir bakım gerekiyorsa yapar. Travmalarını atlatmasına yardımcı olur. Böyle yazınca gözünüz korkmasın. Çoğunun istediği sadece sevilmek, doymak ve güven içinde uyumak. Ayrıca size iyi gelir. İnsanın ruhunu ihtiyaç duyan bir canlıya yardım etmekten daha çok ne doyurabilir? Sakın “Ya başıma kalırsa?” diye korkmayın. Sahiplendirme ağları gerçekten iyi çalışıyor. Hem ne kadar çok geçici aile olursa sorumluluğu bölüşmek o kadar kolay olur. Hem kış kapıda. Sert geçecek diyorlar. O soğuk gecelerin birinde, birkaç saatliğine de olsa bir kediye ya da köpeğe evinizi açsanız, hayatını kurtarırsınız. Kendinize de onlara da bir şans verin. Geçici aile olmayı deneyin. Pişman olmayacaksınız. Özellikle İstanbul ve Ankara’da çok acil geçici yuvalara ihtiyaç var.
haysevder@gmail.com adresine, iletişim bilgilerinizi ve varsa evinizdeki hayvanlarla ilgili kısa bir mesajla başvuruda bulunabilirsiniz.
YARARLANMAK VARKEN YOK ETMEK NiYE?
8 Ekim tarihli Radikal gazetesinde Kayışdağı Darülaceze’de kalan Kerim Aygün’ün ve 70 kedisinin hikayesi vardı. (Serkan Ocak’ın haberine radikal.com.tr’den ulaşabilirsiniz)
Kerim Bey huzurevi yönetiminden şikayetçi, yaptığı yuvaları yıkmışlar, kedileri toplayıp kafesli bir alana kapatmışlar. Yönetimse “Biz şikayetçi değiliz. Etraf pisti, kediler odalara giriyordu, pire basıyordu. Kedi barınağı yapacağız” diyor.
Serkan Ocak, konuyla ilgili İstanbul Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Murat Arslan’la da konuşmuş. Aslan, gerekli aşılamalar yapıldığı takdirde kedilerin kimsenin sağlığına tehdit oluşturmayacağını söylemiş ve özellikle yalnız yaşayanlar veya yaşlılar için rehabilitasyonda, hayata bağlanmada hayvanların büyük fayda sağladığının bilimsel olarak kanıtlandığını belirtmiş.
Hayvanlarla terapi, özellikle ABD, Kanada ve Avrupa’da, öğrenim zorluğu çeken çocuklarda, ağır hastalıklarla mücadele edenlerde ve yaşlılarda kullanılan bir yöntem. Umarım biz de hayvanları yok etmeye çalışmayı bırakır, onların iyileştiren gücünü keşfederiz.
ÖMÜR BOYU DOSTLUK
İnternette 'köpek sahipleri' diye bir siteye rastladım. www.dogheirs.com. İnsanlar köpekleriyle çektirdikleri 'önce/sonra' resimlerini yüklüyorlar. İşte 10-15 senelik dostluklardan birkaçı...
EV ARAYANLAR
Üç patisiyle sokaklarda yaşamaya çalışıyor. Eğer bu sevimli şeye yuvanızı açmak isterseniz iletişim: Sakarya 0 530 545 47 39