Kara kışın İstanbul’u esir alacağını öğrenen cemiyet hayatının ünlüleri, kar yağışı başlamadan İstanbul’u terk edip sıcak ülkelere uçtular. Kuruçeşme Les Ottoman Hotel’in patroniçesi Ahu Aysal, kızı Ceyla ve bir grup arkadaşıyla Dubai’ye gitti. Şu an ‘yelken otel’ olarak da bilinen Burj Al Arab’da (Arapların kalesi) denizin güneşin tadını çıkarıyorlar. Şebnem Dereli de, eşi Mehmet ve oğlu Kerim’le Miami’deki evinin yolunu tuttu. Dalmaya meraklı olan Şebnem Dereli, Key West’te bol bol dalış yapacak. Semiramis Pekkan ve küs olduğu eski sıkı dostu Selma Türkeş, farklı arkadaş gruplarıyla Tayland’ın dünyaca ünlü tatil beldesi Phuket Adası’na gitmiş. Ne diyelim? Güneşiniz bol olsun!
TENCERE YUVARLANDI KAPAĞINI BULDUYasemin Kozanoğlu, hayatımda tanıdığım en temiz kalpli insanlardan biri. Tatile gittiğimiz Miami’de bir sokak kızının elinden tutup mağazaya götürdüğüne ve tepeden tırnağa giydirdiğine şahit oldum. Nişantaşı bölgesindeki sokak çocuklarına da ablalık yapan Yasemin, sokakta bulduğu kimsesiz kedi ve köpekleri Polonezköy’deki çiftlik evinin bahçesinde besliyor. Yirmiyi aşkın kedisi ve köpeği olan Yasemin, kendisi gibi hayvanlara düşkün olan Ayşe Hatun Önal’la birlikte, İstanbul’da kar yağan dört gün boyunca Polonezköy’deki sokak köpeklerini çiftlik evine toplayıp, onları beslemiş. Bravo. Darısı diğer sosyetik güzellerin başına!
ÖNCE DEFİLE SONRA PARTİModacı Hakan Yıldırım, geçen yıl Koton markası için koleksiyon hazırlamaya başladı. Yıldırım’ın kendi adını taşıyan 2010-2011 Sonbahar - Kış koleksiyonunu, 4 Şubat Perşembe günü Santral İstanbul’da düzenleyeceği defileyle tanıtacak. ‘Hakan Yıldırım for Koton’un 2010-2011 koleksiyonu ise, 6 Şubat Cumartesi gecesi yine Santral İstanbul’da düzenlenecek defileyle görücüye çıkaracak. Defile biter bitmez, Santralİstanbul’da IFW Kapanış Partisi başlayacak. İyi seyirler, iyi eğlenceler.
İŞTE YERLİ AMY WINEHOUSEFarklı ve özgün giyim tarzıyla magazin basının vazgeçilmezi, sosyetenin ikoncanı Deniz Berdan’ın kızı, annesinin izinden yürüyor. İngiltere’deki moda ve tasarım okulu Central Saint Martins’e gitmeye hazırlanan Begüm’ün ilginç giyim tarzı görenleri şaşırtıyor. Henüz 16 yaşında olan Begüm, kıyafetlerini ve aksesuarlarını kendisi tasarlıyor. Öğrendim ki, kendi parasını kendi kazanan, dünyanın en zengin yirmi genci arasında yer alan ünlü şarkıcı Amy Winehouse’dan ilham alıyormuş. Begüm, Amy’den kat kat daha güzel. Fakat giyimi, kuşamı ve makyajıyla Amy’nin ikizi gibi!
ORTAKLIK ÇOK KISA SÜRDÜ Mehmet Ali Açılmış, Çırağan Sarayı’ndaki meşhur Q Jazz Bar’ın yaratıcısı. Melisa Çakarlar ise, düzenlediği parti ve davetlerle adından bahsettiren sıra dışı bir hanımefendi. Bu ikili, geçen sonbaharda Büyük Kulüp’ün Başkanı Duran Akbulut ve yardımcısı Metin Baylav’ın sahibi olduğu Levent’teki Bellevue Residence’ta Coppa’nın işletmeciliğini üstlenmişti. Restoranın adını ‘Q Cab by Coppa’ diye değiştirmişlerdi. Açılmış ve Çakarlar, Coppa’nın konseptini ‘dinner theatre’ (akşam yemeği tiyatrosu) ve ‘komedi kulübü’ diye tanımlamışlardı. Fakat ikili, Akbulut ve Baylav ile anlaşamayıp yollarını ayırdılar.
REFİKA KASLOWSKİ’NİN EN SEVDİĞİ EŞYALARI Kaslowski, “Bu fotoğrafım dünyada en çok görmeyi istediğim ve Simone ile gittiğimiz Machu Piccu’da çekildi” diyor.Kandilli’deki meşhur Kıbrıslı Yalısı’nın sahibi İlkay Mihta Bilgişin’in kızı ve Halis Komili’nin eşi Alev Hanım’ın kardeşi Refika Kaslowski, en sevdiği eşyaları online dergi Womenist’e anlatmış. Ben de Kasslowski’nin seçtiklerinden bazılarını sizlerle paylaşmak istedim.
BENİM ZAAFIM: St. Moritz’deki Hansselman’da bulunan ‘fruit glace’ler.
BENİM KÖŞEM: Ailemin, sevdiklerimin resimleri. Herkes bir arada. Baktıkça bana keyif veriyor.
BENİM TAKIM: Anneannemin inci kolyesi! Onu neredeyse boynundan hiç çıkarmazdı, her takışımda onu hatırlıyorum.
BENİM AJANDAM: Kayınvalidem her sene bana İtalya’dan getirir, onsuz yapamam. Haftayı bir açışta görürüm, hemen organize olurum.
BENİM ÇİÇEĞİM: En sevdiğim çiçek. Romantik kocam Simone Herz Rotterdam seyahatinden dönüşte getirir.
BENİM HOBİM: Trekking... Ne kadar yükseğe tırmansam da yetmiyor. En son eşimle yaptığımız Klimanjaro Dağı tırmanışı çok keyifliydi.
BENİM KOKUM: Shiloh. Alev hediye etmişti. O zamandan beri hep kullanırım.
BENİM RUHUM: Dans, dans ve hep dans etmek... Ruhuma en iyi gelen şey.
BENİM ANIM: Büyükbabamın şapkası. Her gün sürdüğü ‘eau de cologne’un kokusu hâlâ üstünde. Keyifle takıyorum.