CaddeBAYRAM SOFRALARI - HAFiF SEÇENEKLER

BAYRAM SOFRALARI - HAFiF SEÇENEKLER

07.08.2013 - 19:24 | Son Güncellenme:

Bayram sofralarını hafif, lezzetli ve sağlıklı seçeneklerle donatmak mümkün. Böylece hem oruçtan yeni çıkan vücudunuzu yormaz hem de kilo alma kaygısından kurtulabilirsiniz

BAYRAM SOFRALARI - HAFiF SEÇENEKLER

KARiDES VE BALIK KÖFTELi GÜVEÇ
Malzemeler (6-8 kişilik)
- 200 gr. levrek fileto
- 150 gr. çim çim karides
- 90 gr. somon fileto
-8 adet jumbo karides
-200 gr. domates sos (hazır)
- 200 gr. tulum peyniri
-10 gr. sarımsak
-20 cl. rakı
-Çeyrek demet maydanoz
-Çeyrek demet taze nane
-Çeyrek demet taze soğan
- Çeyrek demet dereotu
-Taze kekik
-Tuz, karabiber

Haberin Devamı

Hazırlanışı: Levrek, çim çim karides ve somonu kıyma makinesinde çekin. İçine kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ve az galeta unu ilave ederek yuvarlak misket köfteler elde edin. Hafif kızgın tavada, zeytinyağında sarımsak ve jumbo karidesleri soteleyin. Sonra rakıyı ekleyin. Taze soğan ilave edilip kavurduktan sonra domates sosunu koyup kaynatın. Taze nane ve maydanozu doğrayarak kaynayan karışıma ekleyin. Diğer taraftan hazırladığınız balık köftelerini fritözde kızartarak kaynayan karışıma katın. Tuz ve biberle lezzetlendirdikten sonra servis için toprak güveç kabına alın. Üzerine keçi peyniri koyup fırında kızarttıktan sonra taze kekikle servis edin.

YAZ SALATASI
Malzemeler (6-8 kişilik)
- 400 gr. hellim peyniri
- 300 gr. karpuz
- 300 gr. şeftali
- Çeyrek demet taze nane
- 20 gr. kırmızı Meksika biberi
-200 gr. taze rezene
- 4 bağ su teresi
- 1 adet limon
- 150 ml. zeytinyağı
-Tuz ve karabiber

Haberin Devamı

Hazırlanışı: Hellim peynir ve şeftaliyi dilimledikten sonra ızgarada pişirin. Ayrı bir salata kabında su teresi ve taze nanenin yapraklarını ayıklayın, içine ince dilimlenen rezeneleri ilave edin. Karpuzun çekirdeklerini çıkarın ve pariziyen kaşıkla şekilli olarak çıkartıp salataya ekleyin. Meksika biberlerini ince doğrayarak zeytinyağ, limon, tuz ve karabiberden sos hazırlayarak salataya ilave edip karıştırın. Servis tabağına aldığınız karışımın üzerine ızgara hellim peynir ve şeftaliyi dizerek servis edin.

IZGARA ANANAS
Malzemeler (8 kişilik)
- 2 adet taze bütün ananas
Şerbeti için- 500 gr. toz şeker
-500 ml. su
- Yarım limon
-5 gr. kakule
- 1 adet çubuk tarçın
-3 gr. karanfil
- 5 gr. yıldız anason
-1 adet vanilya çubuğu
-50 gr. lohusa şekeri
- 400 gr. Hindistan cevizli dondurma

Hazırlanışı: Şerbeti için; şeker, su ve diğer baharatlari kaynatın, soğumaya bırakın. Ananasları soyup ortasını çıkarın. Izgarada iz yapıp önceden hazırlanan vanilyalı şerbetin içinde bekletin. Ananası beklettiğiniz şerbetten bir miktar alarak lohusa şekeriyle kaynatıp renk verin. Servis tabağına lohusalı şerbeti koyarak üzerine bir dilim ananası ekleyip Hindistan cevizli dondurmayla servis edin.

Haberin Devamı

YARIN: HILTON iSTANBUL