13.03.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:
Geçen pazar, hava günlük güneşlik olunca ben de kendimi sokaklara attım. Can dostum İzzet Çapa'yı 15 gündür görmediğim için özlemiştim. Bir de Banlieue'nün ortaklarından Murat Özalp'a bayılıyorum. Aslında tüm ortaklar o kadar sıcak ve içten ki. Didem, işletmeci, takı sanatının duayeni Cem Lokmanhekim. Bu pozitif enerjilerini Banlieue'ye de yansıtınca gece-gündüz Allah nazardan saklasın, dükkân doluyor tabii. Neyse gittiğimde oturacak tek bir sandalye yoktu. Baktım, spor yorumlarını ve röportajlarını keyifle okuduğum sevgili İbrahim Seten ve güzel eşi Senem Altan, podyumların en güzel mankeni Deniz Akkaya ve birlikte bir proje hazırlığında olduğu Armağan Çağlayan, modacı Nur Yerlitaş, Mehmet Ali Ilıcak ve şarkıcı eşi Meyra, Margaux'nun işletmecisi yakışıklı kavalyem Ali Sayar, Ramiz-Gülhun Benli, beyefendiliğine hayran olduğum Fazıl Bilgel ve no name pek çok aile vardı. Kısacası çok keyifliydi. Ama bir daha zor giderim. Çünkü yediklerimden sonra yerimden kalkamadım. Sevgili Bilal-Gazi Ateş torpil yapıp kaymaklı bal, özel tereyağlı, hellimli simitler, Banlieue fırınında yapılmış üzümlü, cevizli, zeytinli kek gibi, kızarmış ekmekler, menemen, portakal, incir, ceviz reçeli ve naneli limonata getirdiler. Daha ne anlatayım, gidin, saat 10.00-15.00 arası yiyin, için. Kahvaltı keyfi kişi başı 40 YTL. Tel: (0212) 231 03 56. Sırdaşım İsmail Akkaya ile evde otururken canımız Şamdan'ın 'fettucine'sinden istedi. Yani bir çeşit makarna. Ama doğal buğday unundan. Üzerine bol sarımsaklı, domatesli, biberli, acılı bir de özel sos koyuyorlar ki of of. Şimdi Pazar Postası'nın Yayın Yönetmeni, benim Prenses lakabını taktığım sevgili Betül Kabahasanoğlu da yazıyı okurken bayılmıştır. Çünkü o da, ben de sağlıklı besleniriz. Neyse Şamdan'ın patronu Memo (Mehmet Tuna) o gece yalnızdı. Patroniçe Şehnaz Bodrum'a gitmiş. Karnımızı doyurduktan sonra üst kata çıktık. Tıklım tıklımdı ve çok hareketliydi. Bir tarafta Mehmet Çelik sevgilisiyle otururken, bir başka masada ayrılırken türlü rezaletlerin yaşandığı eşi Arte Tahir, Verda Penso'dan ayrılan Alpay Başaran'ın göz hapsindeydi. Bir süredir küs olan Tanca Ayakkabıları'nın yakışıklı patronu Ergin Ejder ile Türkiye'nin en büyük BMW bayii Kosifler'in ortaklarından Süleyman Kosif barışmış, özlem gideriyorlardı. 'Jaguar' Mete Küçükberber salonda, ayrıldığı eşi Tatyana ise kız arkadaşlarıyla bardaydı. Körfez Restoran'ın sahibi Cem Salur'dan ayrıldıktan sonra binici Armağan Özgörkey ile geçen ay kısa bir ilişki yaşayan Nalan Aksoy kız arkadaşlarıyla eğlenirken, Nalan'ın orada olduğunu öğrenen Armağan Özgörkey merdivenlerden döndü. Yani çok hareketli, piştisi bol bir geceydi! Şamdan'da pişti oldular Hemen hemen pek çok şık restoranda haftanın değişik günleri canlı müzik var. Bebek No:1'de çarşamba akşamları Keisa Brown, Niş'de salı, çarşamba, perşembe ve cuma akşamları Aşkın Arsunan ve şimdi de Grissini'de her salı akşamı 'Rubato Cigan triosu' sahne alıyor. Grup çalıp söylerken mikrofon kullanmadığı için rahatsız olmuyorsunuz. Tam tersine keyifle yemek yiyorsunuz. Zaten bir keman, gitar ve akordeondan meydana gelen üç kişilik Rubato masa masa dolaşıp bir de isteklerinizi çalıyor. Grissini'nin işletmecisi sevgili Tula Karacalidis, grubun baharın gelmesiyle birlikte bahçede de devam edeceğini ve canlı müziğin birkaç geceye çıkabileceğini söyledi. Grissini'ye açıldığı günden beri topu topu iki kere gitmiştim. İyi oldu. Buranın pizzaları, makarnaları harika. Yemekte her şeyi ortaya söyledik. Ben uzun süredir yemeğe gitmediğim için bazı çeşitleri Tula test etmemi istedi. Carpaccio Harry's Bar (Hardal soslu ince çiğ bonfile dilimleri), yanında kabak olan, yeşillik yatağında sarımsaklı, hafif acı soslu karides ve kalamar sote, içinde kum midyeleri olan sarımsaklı spagetti, taze ev yapımı bal kabaklı, ricotto peynirli ve adaçayı soslu ravioli, ana yemek olarak da mevsim sebzeleri ile taze kılıç balığı istedik. Şimdi "Boşan da semerini ye" diyenler olabilir. Ama hep tadımlık getirttik. Finali, fıstıklı krem brule ve İtalyanlara özgü tiramisu ile yaptık. Grissini'nin öğle yemekleri de çok keyifli oluyor. Müdavimleri arasında Serdar Bilgili, Siren-Gökhan Çarmıklı, Gül Dürüst, Dr. Halil Bahçecioğlu, Monik-Ceri Benardete, Rıfat ve Maria El Hadef, Can-Ahu Has, Dr. Serdar Erener var. Grissini Tel: (0212) 343 12 97. Grissini'de cigan geceleri... Seren'i sahneyle ilk tanıştıran benim. İyi mi yoksa kötü mü ettim bilmiyorum. Ama Allah var, Seren çok iyi bir yüreğe sahip. Tek eksik yanı insanlara çok inanması. Neyse, geçen gün telefonla konuştuk. Şu an piyasada olan kaseti ile ilgili çok mutsuz. Çünkü firma ile anlaşmazlığa düşünce, onun demo kasedini, yani üzerine sazlar çalmadan ham okunmuş halini çıkartmışlar. Şimdilerde mahkemelikler. Neyse Seren ile ilgili asıl önemli haber onun iş kadınlığına soyunması. Büyük bir kuyumcuyla anlaştı. Takı tasarımı yapıyor. Haftanın dört günü Kapalıçarşı'da atölyede çalışıyor. Yaptıkları haziranda İtalya Takı Tasarım Fuarı'nda sergilenecek. Bu arada Mecidiyeköy'de Cevahir İş Merkezi'nde de bir dükkan kiralamış. Çok heyecanlı. "Koleksiyonum kadınları anlatıyor. Çok iddialıyım" diyen Seren, yaptığı tasarımlarla dünyada adından söz ettireceğine inanıyor. Ne diyeyim Seren bu, yapar mı yapar. Seren mücevher tasarımına başladı Firmasının adı da 'Femmefatale' Bu hafta size Kibariye'nin yeni çıkan muhteşem albümünden söz edeceğim. Hele Tarkan ile düet yaptığı, albüme ismini veren şarkısı 'Gülümse Kaderine', Sezen Aksu'nun 'İstanbul İstanbul Olalı'sı, Cankan'ın 'Yar Yar'ına bittim. Dinlemekten büyük keyif alacaksınız. Ağzına sağlık Kibariye, iyi ki varsın. Bir de güzel bir film. 2005 Cannes Film Festivali'nde 'En İyi Yönetmen' ödülünü alan 'Cache-Saklı' izlenmeye değer. Ve Suzan Coşkunöz'ün İngilizce-Türkçe olarak düzenlediği 'Dünya Mutfağı' adlı kitabı yemek yapmaya yeni başlayanlar için çok hoş bir rehber. Okuyun, izleyin ve dinleyin Kısa...Kısa... Bu yıl Reina'ya girecek restoranlar belli oldu. Aslında büyük patron Mehmet Koçarslan 2005 yazındaki ortaklarıyla pazartesi bir yemek yiyip anlaşmayı sağladı. Bu durumda geçen yıl olduğu gibi Niş, Köşebaşı, Park Şamdan, Dragon, Karaf ve Reina yazlık Reina'nın içindeler. Kış sezonunda da büyük performans gösteren bu restoranlara ilave iki yeni sürpriz isim var. Merak etmeyin, yine benden öğreneceksiniz. Reina'nın yaz taarruzu Bu yaz Kuruçeşme'de eğlence sektöründe gerçekleşecek yarışa Ortaköy'deki Radison SAS Oteli de katılacak. Buranın terasında Mikla, Nupera, Lokanta gibi markaların yaratıcısı olan Mehmet Gürs 'Teras' adıyla bir restoran&bar açacak. Radison SAS da yarışta Tanınmış ayakkabı markası Hotiç'in patronu Ahmet-Ayşegül Hotiç'in Alya adlı bir kızları oldu. Ahmet Hotiç'in daha önceki evliliğinden olan Sinan, minik kız kardeşi Alya'yı kucağından düşürmüyormuş. sdudek@posta.com.tr Alya, Sinan'ın gözdesi