Aysun Kaba

Aysun Kaba

aysunkaba@gmail.com

Tüm Yazıları

Hayallerinin peşinden giden iki başarılı isim Seden Kenanoğlu ve Tahlia Aycan, sürdürülebilirlik konusunda bizlere ışık tutuyor

Seden Kenanoğlu ve Tahlia Aycan hayallerinin peşinden giden iki başarılı girişimci... İki arkadaşın başarıyla kurduğu Simple As Is, çevreye ve etik üretime değer veren ve doğa dostu ürünleri bir araya getiren bir platform. Kenanoğlu ve Aycan ile moda ve markaları üzerine konuştuk.

1 Markanızın oluşumunu öğrenebilir miyiz?

Seden: Moda endüstrisinin değişimini görme arzusuyla 2021 yılında sadece sürdürülebilirliği özünde benimseyen, çevreye ve etik üretime değer veren ve doğa dostu ürünleri bir araya getiren bir platform olarak ortaya çıktık. Çevresel değişimin liderleri olan markaların ürünlerini tek bir çatı altında birleştirerek bir topluluk yaratıyor, aynı zamanda Simple As Is markası altında biyo-çözünür ve sürdürülebilirlik standartlarına uygun, bilinçli üretim yapıyoruz. ‘Destek Ol’ konsepti altında çeşitli dernek ve vakıfların bilinirliğini artırıp, sürdürülebilir bir yardımlaşma sistemi geliştirmeye çalışıyoruz. Bu alanda kadın kooperatifleri ile beraber yönettiğimiz projeler geliştirerek platformumuzda sunuyoruz. İlk bakışta çok markalı moda ve yaşam tarzı e-commerce platformuna benzesekte, bizi farklı kılan vermek istediğimiz mesaj; Her seçim bir fark yaratır.

Haberin Devamı

2 Sürdürülebilirlik konusunun sizin için önemi nedir?

Tahlia: Bizce sürdürülebilirlik, gelecek nesilleri düşünerek yalın ‘seçimler’ yapmak ve sürekli olarak daha çevre ve insanlık odaklı seçenekler arayarak ihtiyaçlarımızı karşılamaktır.
Sürdürülebilirlik ve tüketimin kolayca birleşmediğini biliyoruz, ancak biz ve tasarımcılarımız üretim ve yaratıcılık söz konusu olduğunda mümkün olan en iyi versiyonlarımız olmak için çabalıyoruz. İnsanlar olarak kendimizi büyük bir karmaşanın içine soktuk ve alışkanlıklarımızı değiştirmeliyiz. Atıklarımızı azaltmaya ve dünyayı etkimizden korumaya çalışırken, insanlığın yeryüzündeki rolünün ne olduğu ve temel ihtiyaçlarımızın ne olduğu konusunda bakış açılarını değiştirmeye çalışıyoruz. Buradaki fikir, insanları yaptıkları seçimler konusunda olabildiğince bilgilendirmek ve iklim değişikliğiyle mücadele etmek, ancak bunu ilham verici, pozitif bir etki ile yapmak.

Haberin Devamı

Seden Kenanoğlu, Tahlia Aycan ile 5 soru 5 cevap

3 İki başarılı ortağın moda yolculuğu nasıl başladı?

Seden: Moda yolculuğumuz farklı ülkelerde hem lüks, hem hızlı moda alanlarında deneyimlerimiz ile başladı. 10 yıldan fazla satın alma ve ürün müdürlüğü deneyimlerinden sonra, endüstrinin gezegen ve toplum üzerindeki olumsuz etkilerini yakından görmemiz ve bir ürünü satın alırken kendimizi iyi hissetmememizin giderek zorlaştığını fark etmemiz ile doğayı sömürmeden, aksine onu iyileştirerek alışveriş yapmanın mümkün olduğu bir yol bulmak istedik. Amacımız, sürdürülebilir alışverişi erişilebilir kılmak, tüketicilere bilinçli ürün seçenekleri sunmak ve küratörlüğümüzdeki tüm seçimlerimiz konusunda şeffaf olmak.

4 Stili nasıl yorumlarsınız?

Tahlia: Sahip olduğumuz stilin, kendimizi ve inandıklarımızı özgür ifade etme şeklimiz olduğunu düşünüyoruz. Bir birey hakkında hayata bakış açışı ile ilgili de çok mesaj veriyor. Artık daha bilinçli tüketicilerde bir artış olduğunu görüyoruz bu da stillerine yansıyor daha kişiye özel bir tasarım ile yavaş modayı tercih ediyor, cilde sağlıklı kıyafet ve kozmetik seçeneklerine yöneliyorlar. Bununla birlikte giydikleri markanın arkasında ki hikaye de stillerinin bir parçası oluyor.

Haberin Devamı

5 Mottonuz?

Yaşarken ve yaratırken doğal dünyayı iyileştirme olasılığından eminiz.

Aysun Kaba’ya sor

Aysun Hanım, 65 yaşında 44 beden bir kadınım. Ruhum hiç yaş almıyor uzun saçlarım var ve yırtık kotlar ve yırtık tişörtleri giyiyorum ama sanki bir şeyler olmuyor gibi, arkadaşlarım sürekli eleştiriyor. Sizce nasıl giyinmeliyim?
Ayşen Korulu

Ayşen Hanım, güzel yaş almak çok güzel. Renkli giyinin, ruhunuza, modunuza göre giyinin ama yırtık kot giyiyorsanız üzerinize giyeceğiniz daha basic ve yırtık olmayan bir tişört olursa daha elegan bir görünüm yakalarsınız. Yırtık kot üstüne, küçük hırka ceketler veya ipek gömlekler sizi daha yükseltir. Yırtık tişört giyiyorsanız yine tam tersi pantolon da yırtıklar olmasın. En önemlisi, saçınızı uzun seviyorsanız, lütfen toplu kullanın...