Atilay Kandemir

Atilay Kandemir

atilaykandemir@gmail.com

Tüm Yazıları

Sanatçı Gönül Paksoy, yeni kitabında tariflerini verdiği yenilebilir heykellerini, Nişantaşı’ndaki butiğinin vitrinine taşıdı

YENİLEBİLİR HEYKELLER

Sanat hayatımıza yön veren Şahin ve Doğan Paksoy Kardeşler’in yine kendileri gibi sanatçı ablası Gönül Paksoy’un meziyetleri, saymakla bitmiyor. Kimya Mühendisi alanında yaptığı doktorasıyla uluslararası çapta üne sahip sanatçı, doğal boyalarla özgün tasarımları dünyaya tanıtırken; tasarımcılığı, yemek kültürümüze kattığı katma değer ve koleksiyonerliğiyle de parmakla gösteriliyor. Paksoy’un Nişantaşı Akkavak Sokak’ta yer alan butiğinin vitrini, sanatçının, ‘Biçim, Renk, Koku ve Doku’ adını taşıyan son kitabının kahramanları olan, yenilebilir heykellerle dikkat çekiyor. “Benim için yemek bir tasarımdır” diyip, kolları sıvayan sanatçı, kimi zaman ötekileştirdiğimiz, itip kaktığımız bazen de şekillerine güldüğümüz sebze ve meyvelere yargıdan uzaklaşmış bir bakış açısı sağlayan kitabında da okuyucuya, meyveli yer lahanası sarması, beyaz soğanlı hünnap, vişneli mantı ve zeytinyağlı posof elması gibi tarifler sunuyor.

YENİLEBİLİR HEYKELLER