İstanbul’da düzenlenen üç farklı iftar daveti, iş, sanat ve cemiyet dünyasının seçkin simalarını bir araya getirdi. Epos 7 derneği, Türk Kalp Vakfı ve Yıldız Sarayı Vakfı’nın organizasyonlarında, birlik mesajları verildi.
Kültürel destek
Yıldız Sarayı Vakfı’nın, Pera Palas Otel’deki iftar yemeğinde, Türkiye’nin milli kültür seferberliğine yapılabilecek katkılar ele alındı. Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un da katıldığı etkinliğe, vakfın yönetim kurulu başkanı Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu ev sahipliği yaptı. Gecede konuşan Kurtulmuş, “Büyük sorumluluk taşıyan milletin çocukları olarak, Ramazan sofralarını birlikte paylaşıyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde Türkiye kadar güçlü bir kültürel geçmişi olan ülke yok” sözleriyle alkış aldı.
Yöresel yemekler sunuldu
Tarihi ve kültürel projelere verdiği destekle adından söz ettiren EPOS 7 derneğinin iftar daveti, yönetim kurulu üyesi Berna Çebi’nin evinde gerçekleşti. Başkan Zafer Kozanoğlu ve üyelerinin hazır bulunduğu yemeğe, cemiyet hayatının hayırsever isimleri de katıldı. Aralarında Arzu Savgı, Tuğana Kaya ve Aysel Akçay’ın da bulunduğu konuklara, yöresel Anadolu yemekleri ikram edildi. Keyifli organizasyon, geç saatlere kadar devam etti.
Kalp dostları buluştu
Türk Kalp Vakfı yararına düzenlenen geleneksel iftar davetinin adresi, Çırağan Sarayı oldu. Türk Kalp Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Güven’in açılış konuşmasını yaptığı organizasyonda, konuklara oruç ve kalp sağlığı hakkında bilgiler verildi. İş, sanat, spor ve cemiyet hayatının seçkin simalarını bir araya getiren yemeğin ana sponsorluğunu üstelenen Skechers’a, teşekkür plaketi takdim edildi.
‘BOL PAZAR’DA ORGANİK HAFTA SONU
Doğanın kalbi Göktürk Kemer Country’de pazar günleri kurulan ve ziyaretçilerine fırsatlarla dolu alışveriş sunan ‘Bol Pazar’da sürprizler bitmiyor. Bu hafta etkinliğe, Türkiye’nin dört bir yanından gelen organik ürünler damga vuracak. Safi Organik, İksirli Çiftlik, Eğriçayır Arı Ürünleri, Gekoo Organik, Secret Farm, Chi Süt ve OTS Organik ‘Bol Pazar’da tezgah açacak. Organizasyon kapsamında ayrıca, tamamı organik malzemelerle hazırlanan gözleme, ayran ve waffle gibi lezzetler meraklılarıyla buluşacak. Evde tarımla ilgilenenler içinse organik fideler satışa sunulacak. Etkinlikte bu hafta, bistro The Deck’te Yunik sahne alacak. Grup, blues, funk ve soul parçalarıyla 14.00-18.00 arasında müzikseverleri bekliyor.