CaddeAtatürk ve bayrak rahatsız etti

Atatürk ve bayrak rahatsız etti

18.07.2024 - 00:54 | Son Güncellenme:

Yunan asıllı Alman şarkıcı Despina Vandi’nin Çeşme’de Türk Eğitim Vakfı’na destek için düzenlenen gecede Atatürk’ün fotoğrafı ve Türk bayrağı olduğu gerekçesiyle konsere çıkmadığı iddia edildi.

Atatürk ve bayrak rahatsız etti

Şarkıcıya hem izleyiciler hem de sosyal medya kullanıcıları büyük tepki gösterdi. Despina Vandi ile sahneyi paylaşması planlanan TEV korosunun seslendirdiği İzmir Marşı’na seyirciler de eşlik etti. Sahneye çıkan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli de şu ifadeleri kullandı: “Türk bayrağı ve Atatürk’ün posterinin inmesini istiyormuş. Biz bu toprakları kazanmak için çok fazla şehit verdik. Her zaman kardeşliğin ve ebedi dostluğun kazanacağına inanan insanlarız. Hiçbir güç ne bayrağımızı ne de Atatürk’ün posterini indirmeye yeltenemez. Dilerim bir daha gittiği hiçbir ülkede o ülkenin kanla elde edilmiş bayrağını, bir sürü vatan evladını gömdükleri ve onun sembolü yaptıkları bayraklarını indirmeyi aklından dahi geçirmez. Dilerim bu ona tarihi bir ders olur.”

Atatürk ve bayrak rahatsız etti

Haberin Devamı

Vandi ise, konserin ardından sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Türk Eğitim Vakfı’nın tek taraflı olarak etkinliğin ‘konser’ olma niteliğini değiştirmeye karar veren, etkinliğe yasaklanmış ve mutabık kalınmamış siyasi bir anlam yükleyen kusuru nedeniyle, söz konusu etkinliğe katılmamın mümkün olmadığını bildiririm” dedi.