Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Son günlerde bir hayli e-posta alıyorum “Kavak Yelleri” dizisinden ikinci kez ayrılan Dağhan Külegeç’in Fan Club üyelerinden…
Daha önce verdikleri mücadeleyle Külegeç’in diziye dönmesini sağladıklarının altını çizen hayranların amacı ikinci kez aynı şeyi yapmak.
Tims yetkililerine seslenen Külegeç hayranlarının istedikleri şu:
“Siz dizinin en sevilen karakterini, izleyicininen çok izlemek istediği karakteri yapımdan herhangi biri için yok edemezsiniz. Buna hakkınız yok. İzleyici her hafta, yapımda hasta adamı sete çağıran o kişinin hikâyelerini değil, dizinin ‘orijinal adamının’ hikâyesini merak ediyor. Bir sezonu Efe’siz geçirdik zaten. Dağhan Külegeç'i geri istiyoruz. Başak Hanım'ı istemiyoruz, Dağhan'ı istiyoruz.”
Peki Külegeç’i Tims niye öldürüp diziden çıkardı?

Tims, “Efe”yi niye öldürdü

Külegeç’in hayranları diyor ki, “Zatürre teşhisi konan ve evde istirahat etmesi gereken bir oyuncu sırf kendi menfaatlerini düşünen dizinin yönetmeni ve genel koordinatörü tarafından sete çağrıldı, gelmediği için de kovuldu.”
Ancak Külegeç’in “Kavak Yelleri”nden gönderilmesine ilişkin sektörde konuşulanlar çok farklı:
“Dağhan Külegeç’in öldürülerek diziden çıkarılmasının tek sebebi var; o da kendisi.
‘Kavak Yelleri’ birkaç bölüm daha İstanbul’da çekildikten sonra Mayıs sonunda ‘sezon finali’ yapacaktı. Tims, bir aylık arada da ‘Kavak Yelleri’ ekibini, dizinin başladığı yer olan İzmir’in ilçesine götürüp 18 bölüm daha çekip, ‘final’ yapacaktı. Bu amaçla yazılan dizinin sinopsisinde Dağhan Külegeç de vardı. Ama ne zaman ki, Dağhan Külegeç sette, tartıştığı yönetmene kızıp sandalye fırlattı. O gün öldürülüp, diziden çıkarılmasına karar verildi.
Doğrusunu söylemek gerekirse; Külegeç’in “Kavak Yelleri”nden gitmesinin gerçek sebebinin hangisi olduğunu bilmiyorum, ama gelen e-postalardan anladığım şu:
Tims’in aldığı bu karar Dağhan Külegeç’in hayranlarını çok kızdırdı.
Sözün özü; taraflar bu kez dönüşü olmayan bir yola girdi ve “Kavak Yelleri” dizisi “Efe”siz kaldı.

Haberin Devamı

Tims’ten TNT’ye “Kolej Günlüğü”
Televizyon izleyicilerinin beğendiği gençlik dizilerine imza atan Tims, bu kez de TNT için yeni bir gençlik dizisi çekecek.
Senaryosunu Sevgi Yılmaz’ın yazdığı, yönetmenliğini Feride Kaytan’ın üstleneceği dizinin adı “Kolej Günlüğü” olacak. Koleje burslu girmeye çalışan bir grup gencin hikayesinin ekrana taşınacağı dizinin üç başrol karakteri var.
Bu rolleri oynayacak oyuncuların üçü de “no name” yani şov dünyasında henüz isimsiz oyuncular.
Özge Çelik, Furkan Andıç ve Burak Deniz adlı gençlerin başrolü paylaşacağı dizinin çekimleri önümüzdeki hafta başlayacak ve Nisan ayından itibaren TNT’de ekrana gelecek.

Haberin Devamı

“Pembe Gecelik” siyah beyaz çıktı
Hafta içinde Digitürk’ün film kanallarından MGM Movies’te eski bir Amerikan filmi yayınlandı.
Yönetmenliğini Norman Taurog’un yaptığı filmin başrolünde Jane Russell ve Adolphe Menjou oynuyordu. Orijinal adı “The Fuzzy Pink Nightgown” olan filmi Digitürk, “Pembe Gecelik” adıyla ekrana getirdi. “Pembe Gecelik” 1957 yapımı, siyah – beyaz, yani renksizdi!

Haberin Devamı

“Topal Osman” filmi tarihe ışık tutacak
Sinemacı Atilla Akarsu’nun yıllardır üzerinde çalıştığı “Topal Osman” filmi, nihayet çekim aşamasına geldi.

Tims, “Efe”yi niye öldürdü

Atilla Akarsu’nun yönetmenliğini yapacağı “Atatürk’ün Fedaisi Topal Osman”, nisan sonu ya da en geç mayıs başında Karadeniz’de “motor” diyecek.
“Topal Osman Ağa”yı Reha Beyoğlu’nun canlandıracağı filmdeki diğer ana karakterler ve onları canlandırması planlanan isimler ise şöyle:
Mustafa Kemal Atatürk: Mahir Günşiray.
Mustafa Kaptan: Yücel Arıcı.
İğneli Pembe: Tuğba Özay.
Hüseyin Avni Alpaslan: Demir Karahan.
Hafız Zeki Kurtoğlu: Mustafa Akusta.
Ali Şükrü Bey: Burak Sergen.
İsmail Hakkı Tekçe: Hakan Ural.
“Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır” sloganıyla çekilecek filmdeki karakterler bunlarla sınırlı değil. Öyküdeki 60 civarındaki karakterle ilgili oyuncu seçimlerinin sürdüğünü belirten Akarsu, şunları söyledi:
“Topal Osman Ağa, Kurtuluş Savaşı’nda destan yazmış, sadece Giresun ve Karadeniz için değil, Cumhuriyet tarihi için de önemli ama birçok yönüyle yanlış tanıtılan bir kahraman. ‘Topal Osman’ projesi üstünde yıllarca çalıştık. ‘Atatürk’ün Fedaisi Topal Osman’ın senaryosunu işte bu tarihi gerçekler ve belgeler ışığında hazırladık. ‘Topal Osman’ın filmi Cumhuriyet tarihimize ışık tutan ve ses getiren bir film olacak.”

Aslantuğ ilk sit-com’u Deniz Çakır’la çekecek
Şimdiye kadar hep dram, dönem ve macera dizilerinde izlediğimiz Mehmet Aslantuğ, bu kez sit - com yıldızı olarak seyirci karşısına çıkacak.
Medyapım’ın Show TV için çekeceği İtalyan “Mr. Mom” dizisinin yerli versiyonu “Canım Babam”da Aslantuğ’la birlikte kamera karşısına geçecek diğer başrol oyuncuları ise Deniz Çakır ve Canan Ergüder olacak.
Mehmet Aslantuğ dizide, eşi ölmüş ve üç çocuğuyla yaşam savaşı veren bir çocuk doktorunu canlandıracak.
Aslantuğ komedi dizisinde, çocuk doktoru olmasına karşın çocuk bakmayı beceremeyen birini oynayacak.
Başı dara düştüğünde de yardımına Deniz Çakır’ın oynayacağı genç ve güzel kadın koşacak.
Zamanla da ikili arasında yeni bir aşk filizlenecek.

Tims, “Efe”yi niye öldürdü

Düşman askerlerin ‘Sınır’daki dostluğu
TRT 1’de ekrana gelen “Yerden Yüksek” dizisinin yıldızlarından Ruhi Sarı ile oyuncu Berke Üzrek’in iki kişilik oyunu “Sınır”ı izledim hafta içinde Beyoğlu’ndaki Ortaoyuncular Tiyatrosu’nda…
Muzaffer İzgü’nün yazıp, Nihat Nadi Ülker’in yönettiği Kartal Sanat Tiyatrosu (KST) İstanbul Oyuncuları’nın “Sınır”ı kara mizah türü bir oyun…
Yazarın, iki düş ülke yaratarak kurguladığı “Sınır”, iki ülkenin sınır karakolunda nöbet tutan “Yuan” ile “Mati” adlı askerler arasında geçen diyalogları beyaz perdeye taşıyor. “Sınır”, aynı amaç için sınırda nöbet tutan askerlerin, bir yerden emir almadıkları zaman birbirleriyle nasıl kaynaşıp – dost, komutanlarından emir aldıklarında da birbirlerine karşı silah doğrultup nasıl düşman olduklarını gözler önüne seren ilginç bir oyun.