Beyoğlu Belediyesi’nin The Marmara Taksim Otel’de düzenlediği “Beyoğlu Buluşması”nın son konuğu Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’tı. Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan’ın davetine katılım üst düzeydeydi.
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Medical Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, TFF Başkanvekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, işadamları ve köşe yazarlarının katıldığı “Beyoğlu Sohbetleri”nin ana teması Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiydi. Açılış konuşmasını Belediye Başkanı Demircan yaptı.
Pazar günü yapılacak referandumda insanların neden “Evet” kullanmaları gerektiğini örneklerle anlatan Demircan’dan sonra konuşma sırası Kılıç’a geldi. Doktor babası Sinan Kılıç’ın da katıldığı toplantıya eşi Eda Kılıç’la gelen Bakan, insanların referandumda niye “Evet”e oy vermeleri gerektiğini bir dizi örnekle anlattı.
Sıra konuklara geldiğinde ilk sözü alıp Bakan’a soru yönelten müzik yapımcısı Şahin Özer oldu. Onun ardından Hüsamettin Kavi söz aldı ve ilginç bir konuyu gündeme getirdi:
“1998’de Dünya Bankası Avrupa’daki su rezervlerine ilişkin bir rapor hazırladı. Bizden gizlenen o rapora göre en fazla su kaynağı Yugoslavya’daydı. İkinci sırada ise Türkiye vardı. Yugoslavya’nın nasıl parçalandığını gördük. Türkiye de 35 yıldır terörle savaşıyor.”
Avusturya Dışişleri Bakanı’nın iyi dostu olduğunu, onunla birçok Türk okuluna ve mahallesine gittiklerini anlatan ünlü modacı Atıl Kutoğlu, yaşadığı Avusturya’da aşırı sağın güçlenmesi yüzünden Sebastian Kurz’un Türkiye’yi kızdıran hamleler yaptığını anlattı. Bodrum katında kurdukları Big Chefs’i dünyaya açtıklarını, Arabistan ve Dubai’den sonra Almanya ve İngiltere pazarına gireceklerini anlatan Tolga Terzi, devletin Türk markalarını desteklemesini istedi.
KOŞAMAYANLAR İÇİN KOŞMAYA NE DERSİNİZ?
“Günde 30 km koşan biriydim, motorla trafik kazası geçirince ayak parmaklarımı oynatamaz hale geldim.”
“Suya balıklama atlarken omurilik felci oldum.”
“Snowboard gösterisinde düştüm, 2 yıl hastanede yattım. Omurilik felcinin tedavisi için yapılan kök hücre çalışmalarını umutla bekliyorum.”
Dünyadaki 3 milyon omurilik felçliden 3 Türk’ün söyledikleri bunlar.
7 Mayıs’ta Türkiye ile birlikte 24 ülkede aynı saatte “Wings for Life” dünya koşusu yapılacak. Omurilik felcinin tedavisine kaynak yaratmak için kurulan Wings for Life Vakfı, düzenlediği bu koşularla şimdiye kadar 17.8 milyon euro kaynak yarattı ve 143 araştırmaya fon sağladı.
Sloganı “Koşamayanlar için koşuyoruz” olan “Wings for Life”a 50 lira ödeyip katılmaya ne dersiniz?
Bu yıl Tanem Sivar, Ayşe Tolga ve Merve Oflaz’ın tanıtım elçisi olduğu koşu, 2005’te “Engelli dostu” seçilen İzmir’de yapılacak.