“Galatasaray’da ilk maçımı oynadıktan sonra Türk futbolunun duayenleri, ‘Şımarır’ diye yazdı. Galatasaray kaptanı oldum, ‘Yapamaz, olmaz’ dediler. Atletico Madrid’e gittim, ‘Avrupa’da oynayacak kapasitesi yok. Zaten GS’da sekiz maç oynamıştı’ dediler. Atletico Madrid’de iki sene geçti, ‘Bi bakalım’ dediler. İkinci sene oldu ‘Tamam da seviyesi Atletico Madrid seviyesi, daha fazlasına gidemez’ diyorlardı. Barcelona’ya geldim ‘Sponsor transferi oldu’ hikayesini başlattılar. Barcelona’da oynamaya başladım, ‘Az maç oynuyor’ diyorlar. Hep diyecekler... Çünkü hayatta söyleyenlerle yapanlar arasında fark olmalı. Ben hayatımda doğduğum an saygıyı kazanmadım. Bizim ülkemizde sıkıntımız bu. Sana saygı duymaları için her saniye mücadele etmen gerek Türkiye’de. Oysa her insan doğduğundan itibaren saygıyı hak eder.”
Toplum olarak maalesef, aramızdan sıyrılıp yukarı çıkanı bir şekilde paçasından tutup aşağı indirmek gibi pis bir huyumuz olduğu için milli futbolcu, siteminde yerden göğe kadar haklı… Arda Turan’ın yanlışları yok mu?
Olmaz mı!
Sonuçta, zaafları kadar güçlüdür her insan…
Arda’nın zaaflarından biri de özel hayatı… Kitapta kendi de şu sözlerle itiraf ediyor bunu:
“İlişki konusunda başarısız bir erkeğim. Hayattaki en büyük başarısızlığım da bu.”
ALKIŞLAR ROJİN’E
Sosyal medyanın güzel taraflarından biri şu:
İnsanlar artık ünlülere direkt ulaşabiliyor.
Bu durumu can sıkıcı bulanlar gibi, kendilerine yazılanları dikkate alıp, insanları sevindirenler de...
Örneğin Rojin...
Ataması bile yapılmamış bir köy öğretmeni Barış Akdağ, sosyal medya aracılığıyla “Diyarbakır Çermik’e bağlı Dilekpınar Köyü’nde öğretmenim. Çocuklar için okulda bir kütüphane açmak istiyorum” yazıp, yardım istedi Rojin’den. Şarkıcı, idealist öğretmenin çağrısına kulak verdi ve köy okulunu kütüphaneye kavuşturdu. Rojin, bununla yetinmeyip Makara Group’un sahibi Dilek Selçuk Kürkoğlu’ndan da destek alarak köyün çocuklarını yeni ayakkabılar ve kıyafetlerle tanıştırdı.
YAYINLANMADAN FİLMİ ÇEKİLEN ROMAN
Pemra Uğural, ilk romanı ‘Zaaf’ı yazdı. Kitap henüz piyasaya çıkmadı. Ancak Uğural, kitabındaki karakterlerin canlandığı tanıtım filmleriyle bir ilke imza attı.
Yıllarca Amerika ve İsviçre’de yaşadıktan sonra Türkiye’ye dönen Uğural, Siyah Kitap’tan piyasaya çıkacak romanının sosyal medya tanıtımı için çekilen videolarla hikayesindeki karakterleri konuşturdu.
Aşk hayalleri uğruna ‘öteki’ olmayı seçen bir kadının kayboluş ve kendini buluşunu anlattığı romanın videolarının senaryosunu Antrikot yazdı, yönetmen Gökhan Mutlay çekti.