Bilgi RehberiOKULLARA 30 BİN PERSONEL ALIMI BAŞVURU SONUÇLARI | 30 bin temizlik personeli alımı başvuruları tamamlandı mı, başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

OKULLARA 30 BİN PERSONEL ALIMI BAŞVURU SONUÇLARI | 30 bin temizlik personeli alımı başvuruları tamamlandı mı, başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

27.09.2024 - 02:09 | Son Güncellenme:

Okullara 30 bin temizlik personeli alımı kapsamında 24 Eylül tarihinde alınmaya başlanan başvuru işlemleri 26 Eylül (Bugün) sona erecek. İŞKUR TYP üzerinden yapılan başvuru işlemlerinin ardından sonuçların ne zaman açıklanacağına dair açıklamalar ile başvuru yapan vatandaşların yakın takibinde yer alıyor. Peki MEB 30 bin temizlik personeli alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

OKULLARA 30 BİN PERSONEL ALIMI BAŞVURU SONUÇLARI | 30 bin temizlik personeli alımı başvuruları tamamlandı mı, başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde okullarda temizlik personeli olarak çalıştırılmak üzere 30 bin personel alımı yapılacağı geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu. 24-26 Eylül tarihleri arasında başvuruların alınacağı MEB 30 bin temizlik personeli alımı başvuru işlemleri e-Devlet ve ALO 170 ve hizmet birimleri üzerinden alınacak. Peki MEB 30 bin temizlik personeli alımı başvuru sonuçları açıklandı mı?

Haberin Devamı

OKULLARA TEMİZLİK PERSONELİ ALIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

Başvurular e-Devlet, ALO 170 ve hizmet birimleri üzerinden alınacak, 3 gün sürecek.

MEB 30 BİN TEMİZLİK PERSONELİ ALIMI BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MEB 30 bin temizlik personeli başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihler henüz açıklanmadı. Başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihler duyurulduğunda haberimiz güncellenecektir.

OKULLARA 30 BİN TEMİZLİK PERSONELİ ALIMI ŞARTLARI

120 bin kontenjana ek olarak 6 ay süre ile 30 bin kişilik kontenjan tahsis edildi. Haftada 5 gün çalışacak bu kişiler iş gücü uyum programı kapsamında işe alınmayacaklar, onlarınki bambaşka bir program olacak.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor, 18 yaşı tamamlaması gerekiyor, emekli ve malul aylığı almaması gerekiyor. Bu kişilerin öğrenci olmaması gerekiyor. Başka bir yerde sigortalı olmaması, işe devam edilen süre boyunca adres kayıt sistemine göre aynı adreste ikamet etmesi, İŞKUR’a da kayıtlı olması gerekiyor.

Haberin Devamı

OKULLARDA 30 BİN TEMİZLİK GÖREVLİSİ ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Bu 30 bin kişilik kontenjana iş gücü uyum programı kapsamında bir başvuru olmayacak. Bu kişiler 5 gün çalışacak, ayda bir tam asgari ücret ödenecek, işe gelmedikleri günlerde maaşlarından her gün için 667 TL kesinti olacak. Okullarda temizlik personeli sıkıntısının çözülmesi hedefleniyor.