Bilgi RehberiLondra Köprüsü Operasyonu nedir? Londra Köprüsü yıkıldı/çöktü kodu ne demek, nasıl ve ne zaman ortaya çıktı?

Londra Köprüsü Operasyonu nedir? Londra Köprüsü yıkıldı/çöktü kodu ne demek, nasıl ve ne zaman ortaya çıktı?

09.09.2022 - 01:50 | Son Güncellenme:

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in vefatının ardından devreye giren Londra Köprüsü Operasyonu detayları gündemde yer alıyor. Kraliçe II. Elizabeth'in ölümünün ardından yapılacakların yer aldığı operasyonun ortaya çıkışı merak ediliyor. Peki, Lonra Köprüsü Çöktü ne demek, ne zaman ve nasıl ortaya çıktı?

Londra Köprüsü Operasyonu nedir Londra Köprüsü yıkıldı/çöktü kodu ne demek, nasıl ve ne zaman ortaya çıktı

Londra Köprüsü Yıkıldı kod adı ile Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümü üst makamlara duyuruluyor. Uzun yıllar hazırlanan Londra Köprüsü Operasyonu Kraliçe'nin ölümünden sonraki günlerde neler olacağına dair planı ifade ediyor. İşte, Londra Köprüsü çöktü kodu hakkında detaylar...

Haberin Devamı

LONDRA KÖPRÜSÜ OPERASYONU NEDİR?

Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünden sonraki günlerde neler olacağına dair detaylı planı ifade eden kod adıdır. Söz konusu plan ilk olrak 1960 yılında yapıldı ve her yıl güncelleniyordu. Operasyon kapsamında Kraliçenin ölümü durumunda devlet dairelerinin planlaması yer alıyordu. İngiltere Kilisesi, Polis Servisi, Silahlı Kuvvetleri, medya gibi birçok alanda geçerli oluyor.

Operasyondaki kararlar Kraliçe'nin kendisi tarafından verildi. Bazıları ise sadece varisi tarafından verilebilir.

LONDRA KÖPRÜSÜ YIKILDI/ÇÖKTÜ KODU NE ZAMAN, NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Londra Köprüsü Yıkıldı/Çöktü kodu ile Kraliçe II. Elizabeth'in vefatı duyuruluyor. Kod ile Londra Köprüsü Operasyonu başlar. Operayonu başlatan ise ülke başbakanıdır.

Haberin Devamı

Londra Köprüsü Yıkıldı kodunun ortaya çıkışı Kral VI George'a dayanıyor. Kraliyet ailesinin cenaze törenleri ve taç giyme törenleri College of Arms ve Earl Marshal tarafından düzenleniyor. Kraliyet üyelerinin vefatı üzerine, ölümler bir 'kod ad' ile duyuruluyor. 1952 yılında Kral VI George'un ölümü ile yetkililer "Hyde Park Corner" ifadesi ile bilgilendirildi. 20. yy sonlarında Kraliyet ailesi üyeleri için kod adları gündeme geldi ve bu kapsamda ülkedeki köprüler kullanılmaya başladı.