Bilgi Rehberi DGS SONUÇLARI ne zaman açıklanacak? 2022 Dikey Geçiş Sınavı sonuçları belli oldu mu?

DGS SONUÇLARI ne zaman açıklanacak? 2022 Dikey Geçiş Sınavı sonuçları belli oldu mu?

23.07.2022 - 14:22 | Son Güncellenme:

DGS sonuçları ile ilgili araştırmalar hızlandı. ÖSYM, DGS sonuç tarihini duyurdu. Sınava katılım sağlayan adaylar ise DGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? araştırmasına geçti. Peki DGS sonuçları yayımlanan tarihten önce açıklanır mı? İşte ÖSYM'nin sonuç sayfasındaki son gelişmeler...

DGS SONUÇLARI ne zaman açıklanacak 2022 Dikey Geçiş Sınavı sonuçları belli oldu mu

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 3 Temmuz'da uygulandı. Sınav günü sonrasında sonuç için meraklı arayış hemen başladı. Üniversite adaylar DGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak sorularına cevap ararken, bazı öğrenciler ise DGS sonuçları erken açıklanır mı sorusuna cevap arıyor. PEki DGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman, hangi gün açıklanacak? 2022 ÖSYM takvimindeki tarihten önce DGS sonuçları erken açıklanır mı?

Haberin Devamı

DGS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

DGS sonuçları henüz açıklanmadı. ÖSYM, DGS sonuçları için tarih yayımladı.

DGS SONUÇLARI 2022 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS sonuçları 12 Ağustos 2022 tarihinde açıklanacak.

DGS SONUÇLARI ERKEN AÇIKLANIR MI?

DGS sonuçlarının 12 Ağustos'tan önce açıklanmasına yönelik herhangi bir duyuru yapılmadı. Konuya ilişkin gelişme yaşandığında haberimizin içeriğinde yer vereceğiz.

SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Adayın sınav sonuç bilgisinde;

Haberin Devamı

a) Testin sayısal ve sözel bölümlerindeki doğru ve yanlış cevap sayıları

b) Ön lisans başarı puanı

c) 2022-DGS puanları (yerleştirmede kullanılabilecek puan türlerine uygun puanları) yazılı olacaktır.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.