Bilgi Rehberi AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU e-Devlet | 2022 Aile Destek Paketi ödemeleri ne zaman yapılacak, devam ediyor mu?

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU e-Devlet | 2022 Aile Destek Paketi ödemeleri ne zaman yapılacak, devam ediyor mu?

22.07.2022 - 00:18 | Son Güncellenme:

Aile Destek Programı başvuru süreci devam ediyor mu? Bakan Derya Yanık, Aile Destek Paketi/Programı hakkında detayları duyurdu ve yardımın 12 ay boyunca süreceğini belirtti. Başvuru yapanlar ise 'Aile Destek Paketi ne zaman yatacak?' sorusuna yanıt arıyor. Peki, Aile Destek Programı başvurusu nasıl ve nereden yapılır?

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU e-Devlet | 2022 Aile Destek Paketi ödemeleri ne zaman yapılacak, devam ediyor mu

Aile Destek Paketi başvuru ekranı ve ödeme tarihleri ilgililerin gündeminde! Yarımdan faydalanmak isteyenler aynı zamandsa başvuru şartlarını araştırıyor. Aile Destek Paketi başvuruları 27 Haziran'da başlamıştı. Aile Destek Programı başvuruları ne zaman bitiyor, kimler faydalanabilir?

Haberin Devamı

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Destek paketine ilk başvurular 27 Haziran'da başlamıştı. Başvurular ardından ilik ödemeler ise Kurban Bayramı öncesinde hesaplara geçti. Başvuru süreci devam eden paketin ödeme tarihleri henüz açıklanmadı ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine sonrası "Aile Destek Programı'nın ilk ödemesini Temmuz ayında yapıyoruz." ifadelerine yer vermişti.

AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURU ŞARTLARI

Hiçbir soryal yardımdan faydalanmayanların da başvuruda bulunabileceği Aile Destek Programı şartlarına dair Bakan Yanık, ''Hanelerin gelir durumlarına göre belli birtakım şartları var. Aylık 450, 550, 600 lira olmak üzere üç segmentte destek vereceğiz. Yıllık 5 bin 400 ila 7 bin 200 lira arasında değişecek. Bunu 12 ay boyunca süreli ve düzenli yapmış olacağız" dedi.

Haberin Devamı

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Destek, 12 ay boyunca devam edecek. Aile destek programı başvuruları e-devlet üzerinden alınacak olup ayrıca Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları aracılığı ile de başvuru gerçekleştirilebiliyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU YAP...

 

Yazarlar