Türk mutfağı gibisi yok
Türk mutfağı gibisi yok
|
Patlıcanlı bıldırcın kebabı
Malzemeler:
Yapılışı: Patlıcanların başlarını kesin, içlerini bir bıldırcın alacak kadar oyup tuzlayın. Bıldırcınları ayıklayıp yıkayın. Tuzlayıp patlıcanların içine oturtun. Patlıcanların başlarını kapak gibi üsterine koyup kenarlı küçük bir tepsiye yerleştirin. Bir parmak kadar tavuk suyu döküp fırına verin. Pişmeye başlayınca dört beş defa fırından çıkarıp tepsideki tavuk suyunu patlıcanların üzerine kaşıkla gezdirin. Pişince bütün bütün servis tabağına alın.
Papara
Malzemeler:
Yapılışı: Ekmekleri ufak doğrayın. Suyu kaynatıp içine tuzu atın. Peyniri serpin. Önceden ince doğranıp yağda pembeleştirilmiş soğanı üzerine gezdirip servis yapın.
Ayvalı Yahni
Malzemeler:
Yapılışı: Etleri su ile ateşe koyun. Kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpüğü alın. Etleri sudan çıkarıp iyice süzdürün. Soğan suyunu ve tuzu etlere sürün. Tavada sadeyağı kızdırın; etleri kızartıp tekrar tencereye koyun. Etler pişince ayvaları dörde bölün, kabuklarını soymadan çekirdek yataklarını ayıklyıp etlerin kızardığı yağda kızartın. Tencereye ilave ettiğiniz ayvalar yumuşayınca şekerini atın, dağılmamasına dikkat ederek pişirin.
Enginar Oturtması
Malzemeler (Oturtma için):
(Enginarı haşlamak için):
(İçi için):
Yapılışı: Enginarların saplarını dibinden kesip kabuklarını keskin bir bıçakla veya makasla içlerinde iki sıra kalacak şekilde soyun. Soyduğunuz her yere tuza batırılmış limon sürün. İçinin tüylerini bir kaşık ile çıkarıp tuzlu limon sürün. Bir tencereye yağı koyup eritin. Enginarları yıkayıp tekrar limonla ovun. Çukur kısımları aşağı gelecek şekilde içine saldığınız tencere ile kapak arasına parşömen kağıdı koyup kapağını örtün. Kaynamaya başladıktan sonra çok hafif ateşe alıp 20 dakika haşlayın. Bir tencerede yağla ince doğranmış soğanı, kıymayı kavurun. Domatesin kabuklarını alıp küçük doğrayın. Kıymayı ilave edip 2 dakika çevirin. Baharatları ve tuzu atıp kapağını örtün, 5 dakika dinlendirin. Tepsiyi yağlayın. Enginarları sudan çıkarıp tepsiye dizin. Ortalarına içi doldurun. Üzerlerine enine kesilmiş domates ve biber dilimlerini koyun. Tepsiye haşlama suyundan enginarların yarısına gelecek kadar ilave edin. Kapağını örtün. 200 derecelik fırında 35 - 40 dakika pişirin.
Baklalı Enginar
Malzemeler:
(İçi için):
Yapılışı: Enginarları oturtmada anlatıldığı gibi ayıklayıp yıkayın, bekletme suyu içine alın. Bakla tanelerinin dış kabuklarını alın. Tencerede yağla ince halka doğranmış soğanı kavurun. Enginarları, baklaları, suyu, tuzu ilave edin. Kapağı örtün. Yarı pişince dereotunu serpin. Enginarları yumuşayıncaya kadar pişirip kabında soğutun. Enginarları tabağa yerleştirin, içlerine baklaları doldurun, soğuk olarak servis yapın.