SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Siemens Türkiye 165. yıla özel “Dijital Zirve” düzenledi

Siemens, sürdürülebilirlik esaslı yeni büyüme stratejisini açıkladı. Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, “Amacı olan teknoloji üretimimizle karbon nötr ekonomiye geçişi hızlandıracağız” dedi.

|

Dünyanın önde gelen inovasyon şirketlerinden Siemens, Türkiye’deki 165’inci yılı dolayısıyla dijital zirve düzenledi. Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis ile Siemens Healthineers Türkiye Genel Müdürü Enis Sonemel’in ev sahipliğinde gerçekleşen zirveye, Siemens Teknoloji ve Stratejiden Sorumlu Başkanı Peter Körte ve Siemens Healthineers Teknolojiden Sorumlu Başkanı Dr. Peter Schardt katılım gösterdi.

‘Karbon nötr’ hedefiyle düzenlenen Siemens Türkiye’nin Dijital Zirve etkinliği kapsamında her bir katılımcı için fidan bağışında bulunuldu. Yapılan fidan bağışı ile Ege Orman Vakfı iş birliğiyle Siemens Türkiye Hatıra Ormanı oluşturulacak .Dijital Zirve’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, “165 yılda ülkemizde ve dünyada birçok değişime tanıklık ettik. Bu başarımızın ardında elbette çok sayıda neden var. Bu nedenlerden en önemlisi, “Gelecek için Bugünü Dönüştürme” yaklaşımımız. Bu doğrultuda ilerlerken en önemli desteği teknolojiden alıyoruz. Yeni stratejimiz DEGREE ise sürdürülebilirlik üzerine inşa edildi” açıklamasında bulundu

“Yeni büyüme stratejimizle sürdürülebilirlik odağımızı netleştirdik”

Siemens’in yeni büyüme stratejisi kapsamında hayata geçirdiği DEGREE çerçevesi karbondan arındırma, etik, yönetişim, kaynak verimliliği, eşitlik ve istihdam edilebilirlik olmak üzere 6 önceliği kapsıyor. Yeni büyüme stratejileriyle sürdürülebilirlik odağını netleştirdiklerinin bilgisini veren Gelis, “DEGREE aynı zamanda çok sayıda farklı hedefler içeriyor. Örneğin şirkette çalışanların uzun vadeli istihdamını güvence altına almak; kapsayıcılığı, saygıyı ve eşit muameleyi teşvik etmek gibi. Bu kapsamda tüm çalışanlarımız için eğitime yatırım yapmaya devam ediyoruz. Dijital teknolojiler kadınların iş dünyasına katılımı için fırsat da sunuyor.” diye konuştu.

Gelis, dünyada ve ülkemizde meydana gelen orman yangınları, sel, kuraklık gibi doğal afetlere de dikkat çekerek, “Yalnızca bu tür felaketler yaşandığında harekete geçmek çözüm değil. Bunları engelleyecek, doğaya saygılı ve doğru uygulamalara uzun vadeli bir bağlılık gerekli. Bizden sonraki nesillere bir enkaz değil, yaşanabilir bir dünya bırakmak zorundayız” dedi.

“Ülkece güçlü bir potansiyelimiz var”

Gelis, Türkiye’nin sahip olduğu güçlü potansiyele dikkat çekerek, “Siemens Türkiye olarak köklü geçmişimizden aldığımız güçle, gelecek için bugünü dönüştürüyoruz. 165 yıldır olduğu gibi teknolojiyi faydaya dönüştürmek için çalışıyoruz. ‘Amacı olan teknoloji’ üretimimizle karbon nötr ekonomiye geçişi hızlandıracağız. Dijital dönüşüm, başarının anahtarını sadece gelişmiş teknolojilerle sunmuyor, dünyamızı daha iyi bir yere dönüştürecek fırsatları keşfetmemizi istiyor. Yeniliği ve yeni bakış açılarını korkmadan benimsemek için bizi teşvik ediyor” diye konuştu.

Ar-Ge bütçesi yıllık 400 milyon TL’ye çıkarıldı

Gelis’in verdiği bilgilere göre Ar-Ge, Siemens’in en önemli önceliklerinden. Ar-Ge ve İnovasyon Merkezlerinde yaklaşık 700 mühendisiyle Siemens hem Ar-Ge faaliyetlerini yürütüyor hem de Türkiye’nin inovasyon çalışmalarına katkıda bulunuyor. Siemens, Ar-Ge merkezlerinde yüzde 30 olan kadın mühendis oranın yükseltmeyi hedeflerken, Ar-Ge çalışanlarının eğitimlerine yıllık 10 milyon TL kaynak ayırıyor. Şirket ayrıca Ar-Ge bütçesini yıllık 400 milyon TL’ye çıkararak önemli bir adım attı.

Siemens globalden Türkiye mesajı

Zirvede konuşan Siemens Teknoloji ve Stratejiden Sorumlu Başkanı Peter Körte Siemens teknolojisinin günlük hayatın her yerinde olduğuna dikkat çekerek, “Gerçek ve dijital dünyayı birleştirerek iş ortaklarımıza sürdürülebilir çözümler sunuyoruz. Dijital dönüşüm her sektör için zorunlu hale geldi” dedi.

Özellikle endüstri, altyapı, mobilite ve sağlık hizmetlerinde bu zorunluluk daha yakından görülüyor. Alan bilgisi, odaklı teknoloji portföyü ve güçlü ekosistem yetkinlikleri sayesinde ise Siemens teknolojisi günlük hayatı dönüştürmeye devam ediyor. Siemens ve Türkiye arasında 165 yıldır devam eden ortak tarih, geleceğe öncülük ediyor.

Siemens Healthineers Teknolojiden Sorumlu Başkanı Dr. Peter Schardt ise şunları söyledi:

“Siemens ve Siemens Healthineers olarak, Türk sağlık sisteminin altyapısını oluşturan önemli bir ortak olduk. I. Dünya Savaşı sırasında Osmanlı Devleti'ne ilk röntgen cihazlarını sağlayarak 1924 yılında Vakıf Gureba Hastanesi'ne kurduk. Türkiye'de ilk PET-MR sistemini kurduk. Bunlar gibi pek çok ilke imza attık. Bugün, Covid-19 pandemisi ve Ankara Şehir Hastanesi’nde yapılan testleri de göz önünde bulundurarak, Türkiye’de her gün yaklaşık 860 bin kişi tıbbi görüntüleme ekipmanlarımız ve laboratuvar testlerimizden faydalanıyor. Sağlık Bakanlığı'nın laboratuvar teşhisi gibi altyapıları da dahil olmak üzere yeni Şehir Hastaneleri inşa etmeyi amaçlayan yakın tarihli bir kamu özel ortaklığı girişimine katıldık. Şimdi Ankara Şehir Hastanesi Avrupa'nın en büyük multidisipliner, Türkiye’nin ise ilk tam dijitalleştirilmiş laboratuvarına ev sahipliği yapıyor. Hastanenin açılışından bu yana 100 milyonun üzerinde test yapıldı. Türk sağlık sisteminde iz bırakan ortaklıkları kurmaya devam edeceğiz.”

“Dijitalleşme, sağlıkta devrim yaratıyor”

Siemens Türkiye 165. Yıl Dijital Zirve kapsamında “Sağlık sektöründe dijitalleşme ve akıllı çözümler”, “Yarının dijital endüstrileri neler olacak?” ve “Akıllı şehirler” başlıklarıyla 3 paralel oturum düzenlendi. 3 ayrı panel, Ankara Şehir Hastanesi, CCN Group, Acıbadem Hastanesi, Turkcell, MEXT, SAP, Türk-Alman Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi yetkililerinin katılımlarıyla gerçekleşti.

“Sağlık sektöründe dijitalleşme ve akıllı çözümler” paneli, Siemens Healthineers Türkiye Genel Müdürü Enis Sonemel’in öncülüğünde gerçekleşti. Sonemel, “Dijitalleşme, hayatımızın her alanında olduğu gibi sağlıkta da devrim yaratıyor. Dijital teknolojiler, sağlık hizmetlerindeki üç büyük zorluğun ele alınmasında giderek daha önemli bir rol oynayacak: Maliyetleri en aza indirmek, sağlık hizmetlerine erişimi artırmak ve bakım kalitesini iyileştirmek. Siemens Healthineers olarak amacımız, inovasyondan güç alarak insanların daha sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmak” dedi.

Sonemel, konuşmasının devamında “Kişiye özel tıp uygulamalarının yaygınlaştırılması, hasta deneyiminin iyileştirilmesi, bakım hizmetlerinin dönüştürülmesi ve sağlık hizmetlerinin dijitalleştirilmesi 4 odak alanımızı oluşturuyor” diyerek uzmanların üzerindeki iş yükünü hafifletmek ve zamanlarını etkili kullanabilmelerini sağlamak amacıyla inovatif teknolojilere odaklanıp sistemler geliştirdiklerine dikkat çekti.

Bunun en güçlü örnekleri olarak Acıbadem Hastanesi ve Ankara Şehir Hastanesi’ndeki çalışmaları gösteren Sonemel, “Acıbadem Sağlık Grubu’nun tüm kurumlarında Siemens Healthineers çözümleri kullanılıyor. Ankara Şehir Hastanesi’nde ise Siemens Türkiye Bina Çözümleri ile birlikte önemli bir projeye imza attık. Avrupa’nın en büyük multidisipliner laboratuvarında ülkemizin sağlık sektörüne katkıda bulunmaktan ve sağlık sektöründe bir örnek teşkil etmekten gurur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.