Pazar ola brunch ola
Pazar ola brunch ola
Kültürümüzü artıralım diyerek uzun bir süre beraberimizde getirdiğimiz tüm gazeteleri ekleriyle birlikte detayına inerek okuyup yemeğe ara verdikten sonra da sıcaklara dadandık. Krema soslu tavuk, çok lezzetli patlıcan kızartması, İsviçre usulü rende patates kızartması rösti, tadı çok hoşuma giden kaşar kaplı, koyu renk ve kıvamdaki soğan sosunda pişen et madalyon ve ızgara köfte ile pirzoladan tatlıya da yer kalsın diye azar azar kondu. Bir sohbet molasının ardından çilek kreması muhteşem olan taze çilek kaplı milföy; ince bir çikolata tabakası sürülüp üzerine kivi doldurulan bir tart ve tadı damağımda kalan bir ayçöreğinin içini andıran bir kek karışımının üzerine serpiştirilmiş olduğu elmalı tatlı da tarafımdan afiyetle götürüldü. Cafe Suisse'te keyifli bir brunch'ın kişi başına fiyatı ise 12 milyon 500 bin lira. Adres: Swissotel The Bosphorus, Taksim
Tel: 0212 259 01 01 YUMURTALI SEBZE
Hazırlanış süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika
Porsiyon adedi: 4 kişilik
Malzemeler:750 gram patates * Yarımşar kilo havuç, brokoli ve karnıbahar * 8 yumurta * 4 çorba kaşığı un * 2 çay bardağı su * Yarım demet ince kıyılmış maydanoz sapı
Hazırlanışı:
1.Patatesleri soyup tuzlu suda 20 dakika haşlayın. Havuç, brokoli ve karnıbaharı doğrayın. 4 su bardağı suyu kaynattıktan sonra sebzeleri ilave edip orta ateşte 8 dakika haşlayın. Yumurtaları 10 dakika haşlayın.
2.Krem peyniri sebzelerin suyunda eritin. 2 çay bardağı su ile unu pütürsüz hale gelene kadar karıştırıp ilave edin. Sos koyulaşana kadar hafifçe karıştırın. Patatesleri doğrayıp ekleyin. Tuz ve biberle tatlandırın.
3.Yumurtaları soyun ve uzunlamasına ikiye bölün. İki tanesini doğrayın. Soslu sebzeyi çukur servis tabağına aktarın. Yumurta yarılarını üzerine paylaştırın. Doğranmış yumurta ve maydanoz sapları ile süsleyin.
VİŞNELİ KUP
Hazırlanış süresi: 15 dakika
Porsiyon adedi: 4 kişilik
Malzemeler: 1 kavanoz (700 mililitre civarında) vişne kompostosu * 2 çorba kaşığı votka * 3 çorba kaşığı rendelenmiş çikolata * Yarım kilo yoğurt * 3 kilo toz şeker * 1 çay bardağı kremşanti
Hazırlanışı:
1.Vişnelerin suyunu süzün. Bir kenara ayırın. 3 çorba kaşığı komposto suyu ile votkayı karıştırın ve vişnelerin üzerine dökün. Üzeri kapalı 10 dakika bekletin.
2. Şeker ile yoğurdu iyice karıştırın. Kremşantiyi kar haline getirin. Yavaşça karıştırarak yoğurda yedirin. Yoğurttan dört çorba kaşığı kadarını ayırın. Kuplara önce bir kat yoğurt sonra bir kat vişne kompostosu paylaştırın. Vişnelerin üzerini birer çorba kaşığ yoğurt ve rendelenmiş çikolata ile süsleyin.