SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Karşı kıyıya keyifli yolculuklar

Karşı kıyıya keyifli yolculuklar

|


Uzun yıllar birbirimizden uzak dururken, bir anda eski günlerimizi, dostluklarımızı ve ortak kültürlerimizi hatırladık. Ve karşı kıyılardan birbirimiz için kadehlerimizi kaldırmaya başladık


       Yunanistan artık gerçekten komşu kapısı. Yıllarca süren gerginlikler sonunda iki ülkenin birbirine yakınlaşması, turizme de yansıdı. Türk tarihinin izlerine bol bol rastlayabileceğimiz Yunan şehirleri, Türkler için hiç de yabancı değil. Mimarisi, yemekleri, müziği ve sokaktaki insanların simalarının bize benzerliği ile bizden pek de farklı olmayan Yunananistan, Türklerin kalbini, esen barış rüzgârlarından sonra bir başka fethediyor.

       Antik şehirlerde gezeceksiniz
       Tipik bir Akdeniz ülkesi olan Yunanistan’da yazlar sıcak, kışlar ise güneyde ılık, kuzeyde ise soğuk geçiyor. Atina’da yazlar çok sıcak geçmesine rağmen geceleri ise hava soğuyor. Kasım ve mart aylarında ülkede yağış görülüyor.
       Birçok medeniyetin beşiği Yunanistan’ın başkenti Atina’daki ünlü Acropol, Stadyum, Zeus Tapınağı, Hadriyanus Kapısı gibi yerlerle kendinizi tarihin kucağına bırakıyorsunuz. Parlamento Binası, Pire Limanı ise Atina’da diğer görülebilecekler arasında. Selanik . duygusal bağımız olan bir Yunan kenti. Selanik şehir turu sırasında öncelikle ve heyecanla gezilebilecek ilk yer, şimdi müze haline getirilmiş olan Atatürk’ün doğduğu ev. Aya Dimitri Kilisesi, fuar alanı, Televizyon Kulesi, Kordon boyu ve Beyaz Kule Selanik’te gezilebilecek yerler. Olimpos dağlarının sarıp sarmaladığı yerlerden geçerken ise kendinizi bir masal diyarında hissedebilirsiniz. Yunanistan turu sırasında görülebilecek bir diğer yer ise şirin bir kıyı kenti olan Kavala. Burada Kavalalı Mehmet Ali Paşa’nın evi ve imarethanesini gezebilir, balık ziyafeti çekebilirsiniz.

       Beş günde üç şehir
       Yunanistan seyahati için en uygun dönem olan ilkbahar ve sohbahar aylarında tur şirketleri, ulaşımın otobüsle olduğu geziler düzenliyorlar. Asya Tur’un altı günlük Yunanistan gezisi Selanik, Atina ve Kavala’yı kapsıyor. Gezinin ilk akşamında Selanik’e varılıyor. İkinci gün, sabah kahvaltısından sonra yapılan şehir turunda Atatürk’ün doğduğu ev, Aya Dimitri Kilisesi, sahil şeridi, fuar alanı ve Döner ve Beyaz Kule görülüyor. Öğleden sonra ise Atina için yola çıkılıyor. Akşam, ekstra olarak Pire ve Paşa Limanları’nı gezebilirsiniz. Atina’daki ikinci günde Atina ve Pire turu var. Tur çerçevesinde Acropolis, Agora, Zeus Tapınağı, Parlamento Binası, Syntagma ve Omnia Alanları, Panatherian Stadyumu ve Pire Limanı gezilecek yerler arasında. Dördüncü günde ekstra olarak üç adalar turuna katılabilirsiniz. Beşinci gün ise Atina’dan Kavala’ya geçerek, sahil kentinin keyfine varabilirsiniz. Üç ve dört yıldızlı otellerde altı gün 239 milyon 950 bin lira.
       Bando Tour’un beş günü kapsayan gezisi beş gece altı gün sürüyor. Selanik’teki ilk gün serbest program. İkinci gün kahvaltının ardından Atatürk’ün evi, Aya Dimitri Kilisesi, Sahil şeridi, Beyaz Kule ile Döner Kule’nin görülebileceği Selanik’teki şehir turunun ardından Atina’ya geçiliyor. Atina’daki panoramik şehir turunda, Acropolis, Zeus Tapınağı, Hadrian Kapı, Mermer Stadı, Omania Meydanları ile Plaka Semti görebilirsiniz.
       Öğleden sonra serbest olan programda ekstra olarak Korinth Kanalı turuna katılıp akşam ise tipik bir Yunan meyhanesinde rembetiko eşliğinde yemek yiyip coşmak keyifli olabilir. Size ayrılan dördüncü günde Atina’da isterseniz öğle yemeğinin dahil olacağı Hydra, Ponos ve Egina adalarına gidebilir, gece ise Mtparnos Dağı’ndaki kumarhanede şansınızı deneyebilirsiniz.
       Dönüş yolunda ise bir gece konaklanılan Kavala’da panoramik şehir turuna katılabilirsiniz. Konaklamanın üç ve dört yıldızlı otellerde olduğu gezide bir kişi oda - kahvaltı 199 milyon 2 - 12 yaş çocuklar 120 milyon lira.

       Ankara - Yunanistan hattı
       Tempo Tour Yunanistan’a Ankara’dan altı günlük bir gezi düzenliyor. İkinci ve üçüncü günler Selanik için ayrılmış. Aya Dimitri Kilisesi, fuar alanı, Televizyon Kulesi, Kordon boyu, Beyaz Kule ile Atatürk’ün evini gezebilirsiniz. Selanik gezisinin ardından Katerini, Larissa, Lamiya ve Olimpos Dağları arasından Atina’ya varıyorsunuz. Bir gece konaklamanın ardından Atina’daki şehir turu sırasında Acropol, Stadyum, Hadriyanus Kapısı, Sintigma Meydanları, Parlamento Binası, Kraliyet askerlerinin nöbet değişim töreni ve Pire Limanı’nı görebilirsiniz. İsteyenler Korintos Kanalı, üç adalar turu ve iki gece Yunan tavernasında sirtakili, yemekli geceye ekstra olarak katılabilir. Son iki gün ise Kavala için ayrılmış. Kavala’da Mehmet Ali Paşa’nın evi, imarathanesi ve medresesini gördükten sonra dönüş yolunda Dedeağaç’ta öğlen yemeği için serbest birkaç saate sahip olabilirsiniz. Tempo Tour’un lüks otellerde beş gece konaklamanın dahil olduğu Yunanistan turu bir kişi 435, 2 - 12 yaş arası çocuklar ise 390 dolar.

       Bilgi için:
  • Asya Tur: 0212 2962880
  • Bando Tours: 02122199040
  • Bien Tur: 0212 2301671
  • Tempo Tur: 0312 4282096


  • © Copyright 2024

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.