Her boğaza yakın!
Her boğaza yakın!
|
Sibel ARNA
Sevdiklerinizle İstanbul'un müthiş Boğaz manzarası eşliğinde yemek yemek ister misiniz? Öyleyse Kaliforniya mutfağınını klasiklerini, Uzakdoğu'nun lezzetlerini ve Türk mutfağının örneklerini sunan Sunset'i mutlaka görün.
Bu yazıya Kaliforniya mutfağını biraz anlatarak başlamalıyım. Birkaç yemek kültürünün birleştirilmesinden oluşuyor. Çin, Japon, Meksika ve İtalyan damak zevklerinin izlerini bulabiliyorsunuz. Birbiriyle uzlaşmaz gibi görünen tatların birleştirilip sunulması yatıyor bu kavramın temelinde. Yeniyi denemekten korkmamaya ve durmadan yenilik yaratmaya dayanıyor. Mesela tatlı bir sosla pişirilen tavuk yiyebiliyorsunuz. Ben yedim. Hem de enfes bir Boğaz manzarası eşliğinde, Sunset'te...
Mekanların birbiri ardına açılıp kapandığı günümüzde Sunset, 1994'ten beri büyük bir istikrarla açık. Bu kadar uzun süredir açık tutulması en başta işletmesinden kaynaklanıyor. Sunset iki ortaklı bir mekan. Sahipleri Barış Tansever ve Yusuf Görürgöz.
Ben Sunset'e konuk olduğumda sahibi Barış Tansever ile yemek yedim. Ve ondan Sunset haricinde restoran sektörü hakkında da çok şey öğrendim. Bir kere, Barış Bey biz en iyisiyiz, kusurumuz yoktur kibirinin altında ezilen işletme sahiplerine hiç benzemiyor. Olaylara objektif bakabilen bir kişi. En büyük sorunu herkese hitap edememek. "Kaşıbeyaz'a gidenler bize neden gelmiyor?" diye soruyor.
Bence bu Sunset gibi mekanların pahalı ve ulaşılamaz görünüyor olmasından kaynaklanıyor. Ama bu yanlış bir intiba. Çünkü Sunset'te ana yemekler 5 milyon, salatalar ise 3 milyon 750 bin lira civarında. Yani öyle uçuk fiyatlar söz konusu değil.
Sunset müşterisine Kaliforniya mutfağının yanı sıra Uzakdoğu'nun egzotik lezzetlerinden sushi'yi de sunuyor. Ayrıca mönüde Türk mutfağından örnekler de mevcut. Pazı sarması, dürüm kebap, yoğurtlu kebap, kekikli külbastı, zeytinyağlı kereviz, patlıcan salatası, kaymaklı ekmek kadayıfı, kabak tatlısı, ayva tatlısı...
Ben Sunset'teki yemeğime sushi ile başladım. Bu kış Sunset'e Uzakdoğu'dan iki sushi ustası gelmiş. Her şeyi gözünüzün önünde hazırlıyorlar. Sushi sağlıklı ve hafif bir yemek. Etrafına sarılı olan yosunlarla benim aram iyi olmasa da özellikle karidesli ve ahtapotlu olanlar çok lezzetli.
Sıra Kaliforniya mutfağından bir şeyler tatmaya gelmişti. Tercihimi ızgaradan yana kullandım ve hiç pişman olmadım. Tavuk ızgara yedim. İki parça halinde geliyor. Biri but, diğeri gögüs. Siz tercihinize göre istediğiniz parçayı yiyebilirsiniz. Ben ikisini de bir çırpıda bitirdim.
Sunset'teki diğer yemek alternatiflerine gelince... Izgara ve tava balık çeşitleri, makarnalar, geniş salata mönüsü ve birbirinden enfes başlangıçlar ancak sayabildiklerim...
Sunset'te Ramazan ayı için özel bir iftar mönüsü düzenlenmemiş. Her zamanki mönüleriyle iftar saatinde de hizmet verecekler. Özellikle Türk yemekleri iftar için uygun olacaktır. Çorba ise her zaman mevcut.
Sunset Grill & Bar
Adnan Saygun Cad. Yol Sok. No:2 Ulus Parkı / Ulus
Tel: 0212 287 03 57
Daha ne var? Kuşkonmazlı ve karidesli krep
Dana carpaccio fırın (sarmısaklı yağ ve parmesan sos ile)
Deniz mahsulleri salatası
Kalamar salatası
Roka salatası (beyaz peynir ve hardal sos ile)
Izgara dana madalyonları (soya sos, porcini mantar ve gevrek patates ile)
Çift kalem kuzu pirzola
Biberiyeli fırın patates (sote mantar ve gevrek sebze ile)
Soyalı ızgara kılıç balığı
Güveçte tarçınlı elma kıtırları (vanilyalı dondurma ile)
Krokan sepetinde taze meyve salatası (vanilyalı dondurma ile)
Gözüme takılanlar Modern bir dekorasyon var. Özgün tenteler göze çarpıyor.
Aşçıbaşı ve şef garsonlar yurtdışındaki birçok ünlü restorana gitmiş, oradaki mutfağı ve servisi görmüşler. Dolayısıyla müşteriye hizmet konusunda çok başarılılar.
Manzara, manzara, manzara...
Mekanların birbiri ardına açılıp kapandığı günümüzde Sunset, 1994'ten beri büyük bir istikrarla açık. Bu kadar uzun süredir açık tutulması en başta işletmesinden kaynaklanıyor. Sunset iki ortaklı bir mekan. Sahipleri Barış Tansever ve Yusuf Görürgöz.
Ben Sunset'e konuk olduğumda sahibi Barış Tansever ile yemek yedim. Ve ondan Sunset haricinde restoran sektörü hakkında da çok şey öğrendim. Bir kere, Barış Bey biz en iyisiyiz, kusurumuz yoktur kibirinin altında ezilen işletme sahiplerine hiç benzemiyor. Olaylara objektif bakabilen bir kişi. En büyük sorunu herkese hitap edememek. "Kaşıbeyaz'a gidenler bize neden gelmiyor?" diye soruyor.
Bence bu Sunset gibi mekanların pahalı ve ulaşılamaz görünüyor olmasından kaynaklanıyor. Ama bu yanlış bir intiba. Çünkü Sunset'te ana yemekler 5 milyon, salatalar ise 3 milyon 750 bin lira civarında. Yani öyle uçuk fiyatlar söz konusu değil.
Ben Sunset'teki yemeğime sushi ile başladım. Bu kış Sunset'e Uzakdoğu'dan iki sushi ustası gelmiş. Her şeyi gözünüzün önünde hazırlıyorlar. Sushi sağlıklı ve hafif bir yemek. Etrafına sarılı olan yosunlarla benim aram iyi olmasa da özellikle karidesli ve ahtapotlu olanlar çok lezzetli.
Sıra Kaliforniya mutfağından bir şeyler tatmaya gelmişti. Tercihimi ızgaradan yana kullandım ve hiç pişman olmadım. Tavuk ızgara yedim. İki parça halinde geliyor. Biri but, diğeri gögüs. Siz tercihinize göre istediğiniz parçayı yiyebilirsiniz. Ben ikisini de bir çırpıda bitirdim.
Sunset'teki diğer yemek alternatiflerine gelince... Izgara ve tava balık çeşitleri, makarnalar, geniş salata mönüsü ve birbirinden enfes başlangıçlar ancak sayabildiklerim...
Sunset'te Ramazan ayı için özel bir iftar mönüsü düzenlenmemiş. Her zamanki mönüleriyle iftar saatinde de hizmet verecekler. Özellikle Türk yemekleri iftar için uygun olacaktır. Çorba ise her zaman mevcut.
Sunset Grill & Bar
Adnan Saygun Cad. Yol Sok. No:2 Ulus Parkı / Ulus
Tel: 0212 287 03 57
Daha ne var?
Gözüme takılanlar