BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

Toyota Motor'un küresel üretimi geriledi

Toyota Motor, küresel üretiminin Temmuz ayında altıncı ay üst üste gerilediğini bildirdi.

|

Üretimin Çin ve Tayland gibi pazarlardaki düşüşlerden zarar gördüğünü, ancak düşüşün bir önceki ayın çift haneli düşüşünden daha küçük olduğunu belirten Toyota, Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %1 düşüşle 804.610 araç üretti.

Çin'deki üretim %6, Tayland'daki üretim ise %13 düştü. Dünya çapındaki satışlar, en büyük pazarlar olan ABD ve Çin'deki düşüşlerden etkilendi, %1'den daha az geriledi.

ABD satışları, hava yastığı sorununa bağlı olarak Grand Highlander ve Lexus TX spor araçlarının üretim ve teslimatının askıya alınması nedeniyle %5 düştü.

Çin'deki satışlar, Çinli otomobil üreticileri tarafından satılan elektrikli araçlara ve plug-in hibritlere geçişin yabancı otomobil markaları üzerinde devam eden baskısı nedeniyle düştü.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.