BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

Toyota elektrikli araç üretimini erteleyecek

Toyota Motor, Kuzey Amerika'da elektrikli araç üretimine başlamayı tasarım ayarlamaları ve yavaşlayan elektrikli araç (EV) satışları nedeniyle 2026 yılının ilk yarısına erteleyecek.

|

Nikkei gazetesinin haberine göre Toyota sözcüsü Scott Vazin, Kentucky eyaletindeki fabrikasında üç sıralı bir SUV olan ilk bataryalı EV modelinin üretimine başlama tarihinin erteleneceğini söyledi. Vazin, "Her zaman 2025'in sonlarında olacağını ve 2026'ya sarkabileceğini söyledik ve 2026'ya sarkacak gibi görünüyor" dedi. Toyota'nın önümüzdeki iki yıl içinde ABD'de beş ila yedi bataryalı elektrikli araç modeli tanıtmayı planladığını söyledi.

Nikkei'nin Perşembe günü bildirdiğine göre Toyota Şubat ayında Kentucky'deki tesisine elektrifikasyon çalışmaları için 1.3 milyar dolar yatırım yaptı.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.