BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

Tokyo'da tüketici fiyatları arttı

Tokyo'da çekirdek enflasyon Haziran ayında artan yakıt faturaları ve zayıf yenin ithalat maliyetlerini artırmasıyla hızlandı.

|

Tokyo'da çekirdek tüketici fiyat endeksi (TÜFE) Haziran ayında bir önceki yıla göre %2,1 arttı. Mayıs ayında yıllık artış %1,9 olmuştu. Ekonomistler çekirdek enflasyonun Haziranda %2,0 olmasını bekliyordu.

Taze gıda ve yakıt maliyetlerinin etkileri hariç tutulduğunda tüketici fiyatları Haziran ayında yıllık yüzde 1,8 arttı. Mayıs ayında artış oranı %1,7 olmuştu.

Verilere göre Tokyo'da hizmet enflasyonu da Mayıs ayındaki %0,7 seviyesinden Haziran ayında %0,9'a yükselerek şirketlerin artan iş gücü maliyetlerini fiyat artışları yoluyla yansıtmaya devam ettiğinin bir işareti oldu.

Analistler, zayıf yenden kaynaklanan maliyet baskılarının önümüzdeki aylarda enflasyonun %2'lik hedefin oldukça üzerinde kalma ihtimalini artırması nedeniyle verilerin Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) faiz oranlarını bu ay kadar erken bir tarihte artırmasına yardımcı olabileceğini söylüyor.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.