BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

Rusya'nın petrol arzı yüzde 50 arttı

Rusya'nın ham petrol arzı bu bahar yüzde 50 arttı.

|

Financial Times'ın Kpler'in verilerine dayandırdığı haberine göre G7 ülkelerinin Ukrayna'daki savaş nedeniyle yaptırım uygulamasına rağmen Rusya'nın ham petrol arzı bu bahar yüzde 50 arttı.

Avrupa Birliği, G7 ülkeleri ve Avustralya, Rusya'nın Ukrayna'daki çatışmayı finanse etmesini engellemek amacıyla geçtiğimiz aralık ayında Rus petrolüne varil başına 60 dolarlık bir fiyat sınırı getirdi.

Ancak FT'nin Kiev Ekonomi Okulu (KSE) tahminlerine dayandırdığı haberine göre ham petrol fiyatlarındaki sürekli artış ve kendi petrolüne uygulanan iskontonun azalması nedeniyle Rusya'nın petrol gelirlerinin artması muhtemel.

Financial Times'ın nakliye ve sigorta kayıtları üzerinde yaptığı bir analize göre ağustos ayında deniz yoluyla taşınan Rus ham petrolünün neredeyse dörtte üçü batı sigortası olmadan seyahat etti.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.