BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

Rusya'da imalat sanayi PMI daraldı

Rusya'da imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), şubatta aylık 4,1 puan azalarak 50,5 puana gerildi.

|

S&P Global, Rusya'nın şubat ayına ilişkin imalat PMI öncü verilerini açıkladı. Buna göre, imalat sanayi PMI şubatta bir önceki aya kıyasla 4,1 puan azalarak 50,5 oldu.

S&P Global'den yapılan açıklamada, Rus imalat sektörünün mevsimsel dalgalanmaların da etkisiyle şubatta önemli oranda daraldığı belirtildi.

Şirket siparişlerinin artarak imalat sektörünü desteklediğine işaret edilen açıklamada, hizmet sektöründeki çıktıların ise son sekiz ayın en düşük seviyesinde gerçekleştiği kaydedildi.

Açıklamada, yeni satışlardaki düşüşün şubattaki daralmaya katkı sağladığı da ifade edildi. Rusya'da, Ukrayna savaşının ardından özellikle savunma sanayisindeki üretimde önemli artış kaydedilmişti.

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.