BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

Petrol fiyatlarında 'Çin' etkisi

Petrol fiyatları artan Covid-19 vakaları nedeniyle dünyanın en büyük ikinci ham petrol tüketicisi olan Çin'den gelen talebin yavaşlamasına ilişkin endişelere bağlı olarak bugün aşağı yönlü hareket ediyor.

|

Brent ham kuzey denizi petrolü 2023 yılı Ocak ayı vadeli kontrat bugün en son 0,05 dolar düşüşle 87,40 dolar/varil seviyesinden işlem gördü. Batı Teksas (WTI) petrolü eş değer kontrat ise 0,09 dolar azalışla 79,95 dolar/varil düzeyinde hareket etti.

Petrol fiyatları dün Wall Street Journal'ın petrol karteli OPEC'in üretimi artırmayı planladığını bildirmesinin ardından keskin bir şekilde düşüş kaydetti ve yedi haftanın dip seviyesini gördü.

Çin'deki pandemi koşullarına dikkat çeken ANZ Bank tarafından iletilen bir notta “Pekin, yetkilileri salgının en şiddetli ve karmaşık durumuyla karşı karşıya olduğu konusunda uyardı” ifadeleri kullanıldı.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.