BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

'Para politikası aktarımı zayıflamış olabilir'

ECB Yönetim Kurulu Üyesi Isabel Schnabel, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) tahvil alımlarının para politikası aktarımını zayıflatmış olabileceğini söyledi.

|

ECB Yönetim Kurulu Üyesi Isabel Schnabel, Avrupa Merkez Bankası'nın yakın geçmişte gerçekleştirdiği büyük çaplı tahvil alımlarının, borç piyasasında borçlanma maliyetlerini sınırlayarak sonraki faiz artışlarının etkisini köreltmiş olabileceğini söyledi.

Tokyo'da düzenlenen bir etkinlikte konuşan Schnabel, "Risk primleri birçok piyasa segmentinde baskı altında kalabilir ve bu da finansal koşulları normalde olduğundan daha destekleyici hale getirebilir. Bu durum, son sıkılaştırma döngüsü sırasında para politikasının aktarımını zayıflatmış olabilir" dedi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.