BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

Orta Doğu’daki gerilim altını hareketlendirdi

Geçtiğimiz gün İran’ın İsrail’e yönelik balistik füze ile saldırısı bölgede tansiyonu yükseltti. Ons altın fiyatı gün içerisinde yüzde 1’in üzerinde artış göstererek 2673 dolar seviyesini gördü. Peki bugün piyasada son durum ne? İşte detaylar...

|

Orta Doğu’da savaşı tırmandıran gelişmeler para ve emtia piyasalarını etkilemeye devam ediyor. İsrail’in Lübnan’a yönelik kara operasyonunu başlatmasıyla birlikte İran geçtiğimiz gün İsrail’e yaklaşık 200 balistik füze ile saldırı gerçekleştirdi. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

İsrail’in de İran’ın saldırılarına karşılık olarak misilleme sözü vermesi bölgede tansiyonu yükseltti. Altın fiyatları dün Orta Doğu’daki gelişmelerin etkisiyle yükselişe geçti. 

ALTIN FİYATLARINDA HIZLI YÜKSELİŞ 

Geçtiğimiz gün ons altın 2673 dolar seviyesine kadar yükselirken, gram altın 2940 lirayı gördü. Gün içerisinde yüzde 1’in üzerinde primlenen ons altın 2663 dolardan kapandı. Gram altın ise günü 2929 liradan tamamladı. 

BUGÜN FİYATLARDA SON DURUM NE? 

Haftanın üçüncü işlem gününe 2663 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda gerileyerek 2648 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2644 dolar, en yüksek ise 2663 dolar seviyeleri görüldü. 

Güne 2929 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda gerileyerek 2913 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 2906 lira, en yüksek ise 2930 lira seviyeleri test edildi. 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.