BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

Kripto paralarda büyük kayıp

Kripto para birimleri yeni haftanın ilk işlem gününde büyük kayıp yaşıyor. Bitcoin ve Ethereum öncülüğünde görülen düşüşler piyasanın geneline yayıldı. Özellikle kaldıraçlı işlemlerde tasfiyeler ciddi boyutlara ulaştı. İşte detaylar...

|

Küresel piyasalarda yaşanan satış dalgası kripto paralara da yansıyor. Geçen hafta Orta Doğu’da yaşanan çatışmaların jeopolitik riskleri körüklemesi ve ABD’den gelen son ekonomik verilerin resesyona işaret etmesiyle piyasalarda kayıplar hızlandı. 

ABD’de cuma günü tarım dışı istihdam verisi beklentilerin altında geldi. Bu durum resesyon endişelerini artırırken piyasalarda satış baskısını artırdı. 

BITCOIN, 6 AYIN DİBİNE YAKIN 

Kripto paraların en yüksek hacimlisi Bitcoin bugün 49 bin dolara kadar gerileyerek 6 ayın en düşük seviyesine yaklaştı. Bitcoin an itibarıyla 50 bin dolar seviyesinin üzerinde tutunmaya çalışıyor. 

Bitcoin’in ardından piyasanın en yüksek hacimli ikinci dijital varlığı Ethereum, 2 bin 111 dolar seviyesine kadar geriledi. 

Bitcoin’de günlük değer kaybı yüzde 15’i bulurken, Ethereum’da kayıp yüzde 21’i aştı. 

BITCOIN’DE 285 MİLYON DOLAR, ETHEREUM’DA 323 MİLYON DOLAR BUHARLAŞTI 

Son 24 saatte Bitcoin’de kaldıraçlı işlemlerde 285 milyon dolar long pozisyon likit oldu. Ethereum’da 323 milyon dolar long pozisyonu tasfiye edildi. 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.