BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

Japonya'da süpermarket satışları arttı

Japonya'da Temmuz ayında 16 ay sonra ilk kez gerileyen zincir marketlerin ciroları Ağustos ayında yeniden toparlandı.

|

Japonya Zincir Mağazalar Birliği (JCSA) tarafından yapılan açıklamaya göre, Ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre satışlar karşılaştırılabilir verilerle %3,8 arttı. Bir önceki ay satışlarda yıllık %1,0 düşüş yaşanmıştı.

Satışlar bir önceki aya göre ise %2,6 artış gösterdi. Böylece zincir mağazaların cirosu 108,7 milyar yene geldi. Mağaza sayısındaki değişim katılmadan hesaplanan verilerle süpermarket satışlarında yıllık %4,9 düşüş kaydedildi.

Karşılaştırılabilir verilerle yıllık bazda gıda ürünleri satışları %5,7, giyim ürünleri %0,3, ev eşyası ürünleri satışları %7,4 arttı.

Rakamlar 47 şirketin 9 bin 277 mağazasının fiyatlarından oluştu. Mağaza sayısı Ağustos ayında bir önceki aya göre 24 adet artarken, geçen yılın aynı ayına göre 1.519 adet düşüş yaşandı.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.