BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

İngiltere'de perakende satışlar yavaşladı

İngiliz perakendeciler alışveriş yapanların harcama konusunda temkinli davranması nedeniyle ocak ayında satışların durgun olduğunu bildirdi.

|

Britanya Perakende Konsorsiyumu (BRC) tüketici harcamalarının ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre %1,2 arttığını, ancak enflasyon hesaba katıldıktan sonra alımlarda bir düşüş olduğunu ve aralık ayındaki %1,7'lik artışın altında kaldığını söyledi.

KPMG İngiltere Tüketici Piyasaları, Eğlence ve Perakende Başkanı Linda Ellett, "Yeni bir yıl olabilir, ancak düşük tüketici güveninin etkisi devam ediyor" dedi.

Ellett, geçen ay iki fırtına da dahil olmak üzere kötü hava koşullarının alışveriş yapanların mağazalara gitme cesaretini kırdığını söyledi.

İngiliz tüketiciler yüksek enflasyon ve borçlanma maliyetleriyle mücadele etmek zorunda kaldı ve bu da ekonomiyi 2023'ün ikinci yarısında sığ bir resesyona itebilir.

Ellett, İran'a bağlı Husi isyancıların Kızıldeniz ve çevresindeki gemilere yönelik saldırılarının ardından tedarik konusundaki belirsizliğin önümüzdeki aylarda perakendeciler üzerinde daha fazla baskı yaratabileceğini vurguladı.

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.